A dohányzás manapság már szinte az élet természetes velejárója, ami nem feltétlenül követendő és jó dolog. Lehet, hogy te is eljutottál arra a pontra, hogy ideje megszabadulni az égő, füstölgő bűzrudacskáktól, de még nem tudod, hogyan tedd. Segítünk!

Az első lépések

Valószínűleg már te sem emlékszel az első cigidre. Lehet, hogy a kíváncsiság motivált, esetleg a tiltás ellen lázadtál, vagy épp a környezet és a társaság hozta magával az első szál cigarettát. Akármilyen is volt az indulás, a lényegen nem változtat, hogy mára már minden bizonnyal függsz a nikotintól.
Leszokas Dohanyzas Agyserkento
A nikotin egy olyan szerves vegyület, ami nagymértékben megtalálható a dohányban, és égés hatására szabadul fel. Természetesen emellett számos más káros anyag is felszabadul, ami a tüdőbe jutva további károkat okoz. Amellett, hogy a nikotin felpörget, megemeli az adrenalinszintet, jelentősen csökkenti a stresszt is. Éppen ezért nem véletlen, amikor egy húzós szituáció után azt látod, hogy a dohányos ismerőseid mennek és rágyújtanak. A hirtelen nikotinmegvonás fejfájáshoz, alvászavarhoz vagy akár depresszióhoz is vezethet, így minden esetben érdemes lépcsőzetesen haladni.
Mivel alapvetően egy függőségről van szó, így minden esetben nehéz az arról való leszokás. Ha már tudatosítottad magadban azt, hogy milyen káros hatással van a szervezetedre, akkor jó eséllyel elindulhat a leszokás folyamata.

Leszokás és ami vele jár

Nagyon ritka az, amikor valaki képes úgy leszokni a dohányzásról, hogy egyik nap még dohányzik, és másnaptól soha többé nem gyújt rá. Természetesen nem lehetetlen, de nem ez az elvárás.

Ha már megszületett benned az elhatározás, hogy le szeretnéd tenni a cigit, akkor ugyanúgy minden nap szükséges tudatosítani magadban azt, hogy amikor nem gyújtasz rá, azt a szervezeted meghálálja és folyamatosan gyógyítja magát. Gondolj csak bele, nem leszel többé füstszagú, továbbá a hajad és a körmöd nem fog törni, a bőröd pedig ráncosodni. A leszokáshoz kétféle módszer segíthet hozzá, az egyik az úgynevezett nikotintapasz, míg a másik a hevítőkészülékek és az Agyserkentő.hu-nál kapható nikotinmentes hevítőrudak használata.

Természetesen a leszokás sem egyszerű folyamat, hiszen a szervezeted egy idő után követelni fogja a jól megszokott nikotinadagját. Ez különböző kellemetlen tünetekkel jár, mint fokozott fejfájás, levertség, a koncentráció hiánya és különféle hangulatingadozások. Sőt olyan időszakok is lesznek, amikor bármit megadnál egy cigiért. Na ilyenkor kell erősnek lenni.
Ha hiányzik maga a mozdulat, a szertartás vagy csak a társaság, akikkel együtt dohányoztál, akkor bátran próbáld ki a különböző nikotinmentes hevítőrudakat. Hidd el, az élmény majdnem ugyanaz lesz, de sokkal kevésbé káros!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.