A dohányzás manapság már szinte az élet természetes velejárója, ami nem feltétlenül követendő és jó dolog. Lehet, hogy te is eljutottál arra a pontra, hogy ideje megszabadulni az égő, füstölgő bűzrudacskáktól, de még nem tudod, hogyan tedd. Segítünk!

Az első lépések

Valószínűleg már te sem emlékszel az első cigidre. Lehet, hogy a kíváncsiság motivált, esetleg a tiltás ellen lázadtál, vagy épp a környezet és a társaság hozta magával az első szál cigarettát. Akármilyen is volt az indulás, a lényegen nem változtat, hogy mára már minden bizonnyal függsz a nikotintól.
Leszokas Dohanyzas Agyserkento
A nikotin egy olyan szerves vegyület, ami nagymértékben megtalálható a dohányban, és égés hatására szabadul fel. Természetesen emellett számos más káros anyag is felszabadul, ami a tüdőbe jutva további károkat okoz. Amellett, hogy a nikotin felpörget, megemeli az adrenalinszintet, jelentősen csökkenti a stresszt is. Éppen ezért nem véletlen, amikor egy húzós szituáció után azt látod, hogy a dohányos ismerőseid mennek és rágyújtanak. A hirtelen nikotinmegvonás fejfájáshoz, alvászavarhoz vagy akár depresszióhoz is vezethet, így minden esetben érdemes lépcsőzetesen haladni.
Mivel alapvetően egy függőségről van szó, így minden esetben nehéz az arról való leszokás. Ha már tudatosítottad magadban azt, hogy milyen káros hatással van a szervezetedre, akkor jó eséllyel elindulhat a leszokás folyamata.

Leszokás és ami vele jár

Nagyon ritka az, amikor valaki képes úgy leszokni a dohányzásról, hogy egyik nap még dohányzik, és másnaptól soha többé nem gyújt rá. Természetesen nem lehetetlen, de nem ez az elvárás.

Ha már megszületett benned az elhatározás, hogy le szeretnéd tenni a cigit, akkor ugyanúgy minden nap szükséges tudatosítani magadban azt, hogy amikor nem gyújtasz rá, azt a szervezeted meghálálja és folyamatosan gyógyítja magát. Gondolj csak bele, nem leszel többé füstszagú, továbbá a hajad és a körmöd nem fog törni, a bőröd pedig ráncosodni. A leszokáshoz kétféle módszer segíthet hozzá, az egyik az úgynevezett nikotintapasz, míg a másik a hevítőkészülékek és az Agyserkentő.hu-nál kapható nikotinmentes hevítőrudak használata.

Természetesen a leszokás sem egyszerű folyamat, hiszen a szervezeted egy idő után követelni fogja a jól megszokott nikotinadagját. Ez különböző kellemetlen tünetekkel jár, mint fokozott fejfájás, levertség, a koncentráció hiánya és különféle hangulatingadozások. Sőt olyan időszakok is lesznek, amikor bármit megadnál egy cigiért. Na ilyenkor kell erősnek lenni.
Ha hiányzik maga a mozdulat, a szertartás vagy csak a társaság, akikkel együtt dohányoztál, akkor bátran próbáld ki a különböző nikotinmentes hevítőrudakat. Hidd el, az élmény majdnem ugyanaz lesz, de sokkal kevésbé káros!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!