Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár! Összeszedtük, mire érdemes odafigyelni, ha nyárra időzítjük a lézeres szemműtétet, és hozunk pár megnyugtató érvet is a nyári időpont mellett.

Vajon melyik évszakban a legzavaróbb a szemüveg vagy a kontaktlencse? Persze ez nem verseny, de ha az lenne, valószínűleg a nyár nyerne. Hisz ott vannak a nyári vizes élmények, amik kontaktlencsében és szemüvegben nem az igaziak, különösen úgy, hogy ilyenkor könnyen törnek és vesznek el, sőt ott van a napvédelem is, és kevés olyan ember van, aki szereti cserélgetni a sima dioptriás szemüvegét és a napszemüvegét. Az pedig csak a hab a tortán, hogy kontaktlencse nagyon nem szereti sem a sós, sem a klóros vizet, és ez a nemtetszés gyakran meg is nyilvánul némi irritáció vagy gyulladás formájában. Ki vágyik erre?

Ha tehát van olyan évszak, amikor kifejezetten kellemetlen szemüveget vagy kontaktlencsét hordani, akkor az a nyár. És ha ez valóban így van, akkor miért ne végeztetnénk el nyáron a lézeres szemműtétet, amikor épp tényleg ezer jelet küld az univerzum, hogy tegyük meg?

Ha pontról pontra végiggondoljuk a lézeres látásjavítás folyamatát, akkor hamar ráébredünk arra, hogy igazából nincs olyan hatalmas különbség abban, hogy melyik évszakban zajlik a műtét.

UV-védelemre, azaz megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüvegre ugyanis minden évszakban szükség van egy darabig a kezelés után. Ez az időszak bizonyos kezelések esetén 6 hónap, a modernebbek esetében pedig mindössze 2 hónap. Tehát egy jól időzített szemműtéttel még ki sem fogunk lógni a sorból a folyamatos napszemüveg-viseléssel.

Azzal viszont számolni kell a beavatkozás és a nyaralás tervezésénél, hogy a műtétet követő 6 hétben nem szabad víz alá merülni, szóval lehetőleg ne a búvárkodós nyaralás előtt végeztessük el a kezelést. Annak persze, aki egyébként sem pancsolós típus, ez szintén nem befolyásolja az évszakválasztást, szóval aki inkább a városnézésre, túrázásra és a kulturális programokra voksol nyaralás címszó alatt, az bátran válasszon nyári műtétidőpontot.

Aki esetleg amiatt aggódik, hogy a lézeres szemműtét után nem repülhet, az nyugodjon meg, hisz a modern kezeléseket követően akár már másnap fel lehet szállni a repülőre. Bár a lehetőség adott, nem érdemes egyből elutazni, mert a szakorvos mindenkit visszavár kontrollra, hogy felügyelhesse az egyébként rendkívül gyors gyógyulási folyamatot.

Az ősz előtti kezelésnek persze vannak további előnyei is, például az, hogy egy nyári lézeres szemműtét után az egyetemre visszatérő hallgatók végre tisztán és élesen láthatják a táblát, vagy a tanárok a leghátsó sorban cseverésző diákokat.

Ha tehát az a kérdés, hogy jó ötlet-e a nyári szemműtét, akkor a válasz az, hogy összességében majdnem pont ugyanolyan jó döntés egy nyári, mint egy bármelyik másik évszakban elvégeztetett kezelés.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.