Az LG high-tech parazitaölő okosmaszkot gyártott, amit össze lehet kapcsolni a telefonunkkal

Az LG legújabb terméke, az okosmaszk az otthoni légtisztítók működési elvén személyre szabottan szűr és fertőtlenít, az okostelefonnal összekapcsolva jelzi, ha cserélni kell a szűrőbetéteket.

A hi-tech maszk együtt lélegzik velünk

2020 elején, a koronavírus-járvány vuhani kitörésekor megdöbbenve figyeltük a kétségbeesett, ám kreatív alternatív maszkokról készült fotókat. Aztán a lakosság egész Európában felvásárolta az egészségügyi maszkokat, miközben a hivatalos álláspont még azt sulykolta, hogy csak a betegeknek szükséges viselniük. Közben a tudósok igyekeztek a laikusok számára is látványos módon bizonyítani, miért fékezi meg a vírus terjedését a maszkhasználat.

Lg Puricare Wearable Air Purifier Okosmaszk
Puricare Wearable Air Purifier / Fotó: Lg

Boldog-boldogtalan maszkgyártásba fogott, a tömegközlekedésen és a boltokban pedig kötelezővé tették a használatát. Hírességek és a közösségi oldalak kampányoltak a maszkviselés mellett. Megismertük a maszkszégyenítés fogalmát, ma már a maszkviselés a felelőségteljes viselkedés része, az önkifejezés legújabb terepe is lehet. A saját gyártású vagy márkás, haute couture és Ai Weiwei művészi maszkjai után végre a high-tech kütyürajongóknak is jó hírrel szolgálhatunk: az LG hamarosan piacra dobja az első okosmaszkot.

Melyik arcmaszk a leghatékonyabb a koronavírus ellen?

Az arcmaszk viselésére többek között a Facebook is felhívta a figyelmet, hiszen hatékony módja a cseppfertőzés megakadályozásának. A Duke University kutatói azt vizsgálták, hogy az egyes maszktípusok mennyire képesek visszatartani a légzés során keletkező folyadékcseppecskéket, amelyek többek között beszéd közben távoznak a szervezetből, írja a .

A PuriCare Wearable Air Purifier néven futó termék technológiájának segítségével nem csak megkönnyíti a légzést, de beépített hepa h13 szűrőivel, ventillátoraival és légzési szenzoraival nagyobb biztonságérzetet ad viselőjének. A szűrők hasonló elven működnek, mint az LG otthoni légtisztító készülékeiben, csak itt a maszk viselője számára szűrik meg a környezetből belélegzett levegőt.

A szenzorok felveszik a maszk viselőjének légzési ütemét, és ennek alapján szabályozzák a három sebességi fokozatban működő ventillátorokat.

A PuriCare Wearable Air Purifier beépített UV-ledekkel is rendelkezik, amelyek megölik a mikroorganizmusokat. A maszk összeköthető az LG ThinQ mobilapplikációval. A felhasználó ezáltal tudni fogja, hogy mikor kell cserélnie a szűrőbetéteket. Az LG számításai szerint a maszkban található akkumulátort a felhasználás függvényében 2-8 óránként szükséges feltölteni.

Hatásos a Covid-19 ellen?

Bár a cég sajtóközleménye nem tért ki kifejezetten a koronavírusra, bizonyára nem véletlen, hogy mostanra időzítették a termék bejelentését, írja a My Modern Met.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A vásárlók elsősorban azt keresik, hogyan tehetnék biztonságosabbá és kényelmesebbé az életüket. Az LG pedig olyan megoldásokat kínál számukra, amelyek egyértelműen ezt a célt szolgálják[/perfectpullquote]

– mondta Dan Song, az LG Electronics elnöke.

Masks go hi-tech, LG announces Puricare Wearable Air-Purifier mask

Giving face masks a hi-tech upgrade, LG has announced its Puricare Wearable Air-Purifier mask, which will feature two H13 HEPA filters and dual fans. The mas…

A társaság nem garantálja, hogy a maszk segít megfékezni a koronavírus terjedését. A cég képviselője megerősítette, hogy a koronavírussal kapcsolatban további kutatásokra van szükség, hogy kimondhassák, a járvánnyal szemben is hatékony a termék. Nem árulták el, mikor és hol dobják piacra az okosmaszkot. Az áráról sincs még információ – annyit tudni egyelőre, hogy a negyedik negyedévben bizonyos piacokon lesz majd megvásárolható.

Ízlelgessük a fogalmat: maszkszégyenítés – De kinek van igaza?

Éppen az elmúlt hétvégén járta be a világsajtót a hír, miszerint Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, először viselt maszkot nyilvános eseményen. Az elnök mindeddig azt vallotta, mindenkinek saját döntése, viseli-e a védőfelszerelést, amelyről régóta bebizonyosodott megelőző szerepe.

Ha bebizonyosodik, hogy az okosmaszk képes lassítani a koronavírus terjedését, és legalább annyi, egyéni szabadságvágyát a maszktagadásban megélőt vesz rá a felelőségteljes viselkedésre, ahány antisportembert behúzott a rendszeres mozgásba a különféle edzést segítő kütyük megjelenése, akkor már nagy lépést tettünk a járvány megfékezése érdekében.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból