Merész színösszeállítások és a melegjogi tüntetések transzparenseiről ismerős betűtípusok kombinációi hirdetik az LGBTIQ+ közösséggel való szolidaritást, a Five Films For Freedom fesztivál után is.

Nemzetközi, sőt univerzális üzenet

Vajon egy konkrét, de igencsak intim terméknek, egy rendszeres, de évről-évre megújuló eseménynek vagy egy ikonikus intézménynek számító luxusáruháznak nehezebb munka arculatot tervezni? Erről valószínűleg minden grafikusnak más lenne a véleménye. Most arra láthatunk egy megoldást, hogyan lehet két olyan erős és sokrétű szimbolikával rendelkező világot egységes arculattal megjeleníteni, mint az LGBTIQ+ jogok és a filmművészet.

Lmbtq Filmfesztival
/ Fotó: Alphabetical

A londoni székhelyű dizájnstúdió, az Alphabetical tervezte a nemzetközi Five Films For Freedom digitális rövidfilm-fesztivál arculati anyagait, számol be a kreatív projektről a Creative Boom.

Charles Dickens klasszikusa előtt tiszteleg és modernizálja arculatát a BT

„Azok voltak a legjobb idők; azok voltak a legrosszabb idők. / A bölcseség kora volt az; meg a bolondság kora. / A hit korszaka; a hitetlenség korszaka. / A Világosság ideje; a Sötétség ideje. / A remény tavasza; a kétségbeesés tele. / Előttünk volt még minden; nem volt már előttünk semmi.”

A Brit Filmintézet (BFI) és a British Council, az Egyesült Királyság kulturális kapcsolatokkal és oktatási lehetőségekkel foglalkozó nemzetközi szervezete által még márciusban megrendezett fesztivál célja az LGBTIQ+ jogok támogatása volt. Minden nap más-más filmet mutattak be a Brazíliából, az Egyesült Királyságból, Norvégiából és Írországból érkezett rendezők.

https://www.instagram.com/p/B-NaqzUBiqg/

A kezdeményezés koncepciója az volt, hogy olyan helyeken mutassák be a filmeket „kifejezve az LGBTIQ+ közösséggel való szolidaritást, ahol korlátozzák a szabadság- és emberi jogokat” – mondja a kreatív csapat.

Nem mentek messzire az inspirációért

A stúdiót azzal keresték meg, hogy olyan merész arculatot alkosson a filmfesztivál számára, amely az LGBTIQ+ közösség üzenetét hordozza, és a szabad szeretetet mint kivívni való emberi jogot hirdeti világszerte.

#FiveFilmsForFreedom 2020 Official Trailer

The world’s widest-reaching LGBTIQ+ (lesbian, gay, bisexual, transgender, intersex, queer, +) digital short-film programme returns from 18 to 29 March 2020. …

A tervezők korábbi LGBTQI+ jogi kampányok erős, színpompás arculatából merítettek ihletet. Az eredmény reményeik szerint egy olyan egység lett, amely univerzálisan jeleníti meg a szeretetet mint az emberi jogok húzóerejét.

Megújult a Contextus.hu kulturális online magazin

Az elmúlt időszakban nagy változásokon ment keresztül a három éve útjára indított ContextUs. Az egyik ilyen, hogy Magyarország legolvasottabb kulturális online magazinjává nőtte ki magát. Ebben nagy szerepe van annak is, hogy a Google Vezető hírek szolgáltatásának tagja. Ennek okán több emberhez érnek el cikkeink, hiszen az adott keresési találatok elején szerepelnek, kiemelt helyen.

A stúdió olyan egyedi betűtípust tervezett, amilyet a kézzel írt transzparenseken látni a tüntetéseken, és régi filmcímekre utaló szövegeket fogalmazott. Mindez így együtt a játékosság és az ütősség egyensúlyát hivatott megteremteni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.