Hatvankét éves korában elhunyt Lippai László színművész.

Hosszú, súlyos betegség után hunyt el

A Madách Színház társulatának tagját hosszú, súlyos betegség után szerda hajnalban érte a halál – tudatta a színház szerdán az MTI-vel.

Lippai László 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebb a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagóban Mary Sunshine, Az Operaház fantomjában Monsieur André és a Producerekben Carmen Ghia alakja – idézték fel.

Lippai László karakterszerepei mellett szinkronszínészként is ismerős lehet

Nagyjátékfilmekben játszott karakterszerepei is jelentősek, szerepelt többek között a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmben. Rengeteg tévésorozatban láthatta a közönség, köztük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban rosszban című sorozatban.

Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos világsztárnak kölcsönözte hangját, köztük Matthew Brodericknek vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének.

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti. “Kérjük a sajtó munkatársait, ne zavarják a családot mély gyászukban” – olvasható a színház közleményében.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet