Az olvasás gyerekkora óta fontos szerepet játszik Liptai Claudia életében, most pedig elárulta melyik volt tinédzserkorának egyik legmeghatározóbb olvasásélménye.

Liptai Claudia a 95. 8 Sláger FM-en hallható ÉdesKettes műsorban mesélt az olvasáshoz és a könyvekhez fűződő viszonyáról, amit a Blikk szemlézett.

A műsorvezető gyerekkora óta szeret olvasni, sokat járt könyvtárba is, és azóta is különlegesnek tartja a könyvtári légkört. “Az egyik legmeghatározóbb gyerekkori olvasmányélményem a Kincskereső kisködmön. Aztán később, tinédzserként Szilvási Lajos műveit bújtam” – mesélte.

Mivel akkor kevésbé figyeltek rám és a szeretet sem úgy kaptam, ezekben a regényekben éltem meg azt, amire vágytam. Teljes mértékben azonosulni tudtam a főhőssel. Imádtam ezeket a könyveket

– árulta el a műsorvezető, aki ugyan nagyon szereti a filmeket, mégis úgy gondolja, azok nem tudnak olyan élményt adni, mint egy könyv, és az, ahogy a saját fantáziánkra vagyunk utalva. Példának a Love Story-t hozta fel, először a filmadaptációt látta, sírdogált rajta, de a könyvet olvasni teljesen más élmény volt számára.

Mikor a végére értem, üvöltve zokogtam a könyv felett, hogy mennyire szomorú és hogy van ilyen. Emlékszem, anyukám bejött a szobámba, mert nem tudta elképzelni, mitől zokogok ennyire

– vallotta be, majd hozzátette, “számomra a könyvek a mai napig egy olyan világba repítenek el, amelyre a filmek nem képesek”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet