Gyanúsítottként hallgatták ki L. L. Junior volt élettársát kisfiuk tavalyi halálos balesete miatt.

Tavaly augusztusban történt a tragédia

A hároméves gyereket 2019. augusztus 29-én a Füredi út kereszteződésében gázolta el egy autó, a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt. L. L. Junior kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára, és egy arra haladó Opel elütötte.

Ll Junior Felesege Emberoles Autobaleset Fia
/ Fotó: L. L. Junior Hivatalos Facebook-Oldala

A sofőr a baleset után azt mondta a rendőröknek, hogy a gyerek folyamatosan rohant és arccal a másik irányba nézett. Egy nő − aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt − pedig arról beszélt meghallgatásán, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.

Gondatlan emberölés a vád

Az eljárás során a rendőrség vizsgálta a gyermekkel tartózkodó két felnőtt büntetőjogi felelősségét is a baleset bekövetkezéséért. A BRFK sajtóosztálya az Indexnek megerősítette, hogy az ügyben beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján őket a rendőrök 2020. május 11-én gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Azt is hozzátették, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A rendőrség nyomozást rendelt el közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, amelyben szakértőket rendelt ki, írták.

Elkészült a műszaki szakértői vélemény, eszerint a 76 éves sofőr időben cselekedett, nem gyorshajtott.

Az autós nem gyanúsított

Az autót egy 76 éves férfi vezette, aki mellett ott ült a felesége is. A Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el és a műszaki szakértői vélemény szerint “az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel.” Ezt korábban a hírportálnak Janklovics Ádám, a sofőr védője. Az ügyvéd most azt mondta, hogy ügyfelét eddig egyszer, akkor is tanúként hallgatta ki a rendőrség, továbbra sem gyanúsítják semmilyen bűncselekménnyel.

Ll Junior Fia Autobaleset Felesege Emberoles
Mentők És Baleseti Helyszínelők 2019. Augusztus 31-Én Budapest Xiv. Kerületében A Vezér Utca És A Füredi Utca Kereszteződésénél, Ahol A Baleset Történt / Fotó: Mihádák Zoltán / Mti

Valószínűleg azért sem, mert a férfi vallomása egybevág a szakértői véleménnyel. A szakértő azt is kiszámolta, hogy a sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad, úgynevezett lassító fékezés mellett pedig ennél is kisebb, 31-32 km/órás sebességgel kerülhette volna el az ütközést.

A sofőr levélben fejezte ki együttérzését

A szakértő szerint ugyanakkor az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.”

Megszólalt L.L. Junior a fájdalmas tragédiát követően

Szombat este, 18 órakor autóbalesetet jelentett a XIV. Kerületi Rendőrség. A Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél egy autó ütött el egy hároméves gyermeket, írja a police.hu. Szombat este, 18 órakor autóbalesetet jelentett a XIV. Kerületi Rendőrség. A Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél egy autó ütött el egy hároméves gyermeket, írja a police.hu.

A baleset után az autó sofőrje levélben fejezte ki együttérzését a családnak, és arról is írt, hogy apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza majd fel a halálos balesetet, ugyanakkor a felelősségét nem ismerte el. A sofőr mellett L. L. Junior számos barátja és zenésztársa is kifejezte részvétét és együttérzését.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet