Hallottál már a macskabútorokról vagy a kaparófáról? Te is elgondolkodtál azon, hogy vajon melyik fogalom mit takar bővebben, vagy épp miért használják egymás szinonimájaként? Ha foglalkoztat a kérdés, akkor most választ kaphatsz.

Egyforma vagy különböző?

Aki keresett már valaha kaparófát a bársonytalpújának, az nagyon jól tudja, hogy minden webáruházban a macskabútorok között kell keresgélnie. Ebből természetesen az következik, hogy minden egyes kaparófa a macskabútorok közé tartozik, azaz macskabútor, de fordítva ez nem igaz. A macskabútor egy gyűjtőfogalom, amibe beletartozik minden kaparófa és sok minden más is.

Persze felmerül a kérdés, hogy akkor mi tartozik a macskabútorok közé? Legegyszerűbben megfogalmazva minden, ami a macska kényelmét szolgálja, azaz a kaparófák, kaparószőnyegek, a fekhelyek, valamint a falra vagy plafonra szerelhető függőágyak.

Mivel a macskák roppant kényelmes élőlények, így mindenképp előnyben részesítik azokat a bútorokat, amiken komfortosan el tudnak helyezkedni.

Mit válasszunk?

Akármilyen macskabútorban gondolkodzunk, az elsődleges szempont, hogy a bársonytalpú igényeinek megfeleljen. A legtöbb cica azt szereti, ha a fekhelye kényelmes és biztonságot nyújt, na meg persze ha úgy van elhelyezve, hogy onnan a teljes területet belássa. Ez nagyon fontos, mert nagyon kíváncsi természetűek és szeretik tudni, hogy mi történik körülöttük.
A kaparófa is dobogós, hiszen multifunkciós eszköz, és még pihenni is lehet rajta. Többféle variációban érhetőek el, az egészen kicsi, helytakarékostól a nagyobb, akár fél szobát beborítóig is. Az esetek jelentős részében használják játszótérként, pihenőhelyként és körömélezésre is a bársonytalpúak. Ha nincs elég hely arra, hogy nagy felületen helyezzük el a kaparófát, akkor a legjobb választás az úgynevezett kaparószőnyeg. Falra szerelhető, és a használata megelőzi azt, hogy a macska a bútorokat használja körömélezésre.
A már említett macskafekhelyek akár radiátorra is szerelhetőek, így a macska a legkényelmesebb keretek között játszhat térfigyelő kamerát. Mivel imádják nézegetni a kint mászkáló embereket és madarakat, így kevés olyan hely van, ahol szívesebben tartózkodnak. Akár a felfüggesztett vagy a radiátorra szerelt variációt választjuk, tuti nem foghatunk mellé.
Ha a négylábú nem szeretné azonnal birtokba venni a macskabútort, akkor könnyedén segíthetünk neki egy kis macskamentával. Ennek az a különlegessége, hogy olyan intenzív és vonzó illatot bocsát ki, aminek a macskák képtelenek ellenállni, azonnal meg kell nézniük, honnan származik. Kell ennél jobb módszer a macskák csalogatására?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk