A tanulmányok azt sugallják, hogy ha megmutatod másoknak, hogy őszintén törődsz velük, akkor nemcsak sok barátot szerezhetsz, hanem még a munkahelyeden is előléptethetsz.
A pszichológusok azt mondják, hogy a szimpatikus emberek nagyobb valószínűséggel rendelkeznek sikeres karrierrel, és ez nem véletlen. A barátságosság és az önbizalom vonzóbbá tesz bennünket.

Bright Side összegyűjtött egy listát azokról a tippekről, amelyekkel egyszerűen lehet jobb benyomást hagyni az emberekben, magabiztosabbnak és figyelmesebbnek tűnni. 

Ha kávéval vagy teával kínálnak, kérj vizet

Magabiztossag.figyelmesseg.pszichologia
Az állásinterjú kezdete előtt valószínűleg kávét vagy teát fognak kínálnak neked. Még ha vágynál is egy korty forró italra, ne feledd: állásinterjún vagy, nem egy kávézóban.
Valakinek a konyhába kell rohannia a rendelésedért, és a várakozás kínos csendet teremthet.
Ehelyett kérj egy pohár vizet! Nemcsak felfrissít, de nem is zavarja az embereket, ami mindig jó benyomást kelt.

Ahelyett, hogy azt mondanád az embereknek, hogy van még maradékod, mondd azt nekik, hogy többet csináltál

Magabiztossag.figyelmesseg.pszichologia.5

A szavak megválasztása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mások hogyan érzékelnek minket, és hogyan érzik magukat körülöttünk.

Ha olyasmivel kínálod meg barátaidat, amit korábban főztél, ne azt mondd nekik, hogy kérik-e a maradékot. Ez olyan érzést kelthet bennük, mintha csak a módját keresnéd, hogyan szabadulj meg az ételmaradéktól, így nem kell kidobnod.
Ezzel ellentétben, ha azt mondod, hogy extra ételt készítettél, sokkal jobban hangzik, és gondoskodó ember benyomását kelted.

Fedd fel a hibáidat

Magabiztossag.figyelmesseg.pszichologia.2

Senki sem tökéletes, így nincs értelme hibátlannak színlelned magadat. A hibáinak figyelmen kívül hagyása a bizonytalan emberek jellemzője. 

Ezért, ha nem akarsz bizonytalannak tűnni magaddal kapcsolatban, ne félj a hibáktól. Azok az emberek, akik felfedik tökéletlenségeiket, őszintébbnek tűnnek, ami a nagy magabiztosság jele.

Ezenkívül mások szimpatikusabbnak és vonzóbbnak találnak majd, mivel képesek lesznek kapcsolódni veled, ahelyett, hogy fenyegetésként tekintenének rád.

Ne viselkedj úgy, mint egy mindent tudó

Magabiztossag.figyelmesseg.pszichologia.3
Elég frusztráló lehet olyanokkal beszélgetni, akik úgy viselkednek, mintha mindent tudnának. Valószínűleg azt gondolod, hogy ha mindent tudóként viselkedsz, azzal másokat is magával ragadsz a bölcsességeddel, holott a valóságban csak szemforgatásokat eredményez.
A késztetés arra, hogy mindent bemutass, amit tudsz, azt jelzi, hogy azért fitogtatod a tudásodat, hogy elrejtsd a bizonytalanságodat.
Ennél is fontosabb, hogy azokat, akik mindenre választ adnak, általában manipulatívnak és fenyegetőnek tartják, ami nem lehet vonzó.

Ha kedvesednek telefonszorongása van, kezdd el vele a hívások ütemezését

Magabiztossag.figyelmesseg.pszichologia.4
A telefonos szorongás gyakori a szociális szorongásos emberek körében. Számukra a hívások kezdeményezése vagy fogadása nyugtalanságot és nyomást okozhat.
Emiatt mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék vagy késleltessék a telefonhívás fogadását.
Ha azt veszed észre, hogy kedvesed ezt a viselkedést tanúsítja, ne gondold, hogy nem törődik veled. Ehelyett kezdd el a hívások ütemezését azzal a személlyel – így kevésbé lesz stresszes.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.