Neked már van magasnyomású mosód? Nincs? Pedig az egyik legpraktikusabb takarítóeszköz a háztartásban.
Oké, a tízemeletes panelban talán nem, de ha kertes házban laksz, ha autód, kerékpárod, gyerekeid van (és nekik örökké sáros, koszos játékaik, kinti bútoraik vannak), ha van műhelyed, raktárépületed, áruszállító autód, és még sokáig sorolhatnánk, akkor hasznos kellék a takarítógépek sorában.
A sok év alatt összekoszolódott házfalat is le tudod tisztítani vele, de vigyázz, ha kis szobrok vagy gipszstukkók is díszítik a felületet, akkor annak inkább kézzel állj neki!
Maga a magasnyomású mosó bizonyára ismerős már számodra is. Sok benzinkútnál vagy autómosóban elérhető, de olyan sok feladatra bevethető eszköz, hogy érdemes a házad vagy a vállalkozásod körül is tartani belőle sajátot.
A ház körüli kisebb-nagyobb tisztítandó felületeken túl, mint amilyen a járda, a kerítés, a terasz, az autód vagy a bringád, nagyobb munkákra is befogható, akár ipari környezetben is.
Természetesen a különböző felhasználási területek különböző gépeket igényelnek, nem ugyanazt a konstrukciót tervezték a családi házas környezetbe, mint egy hatalmas üzemépület tisztítására. Sőt, a háztartási használatúak és az ipari mosók között is különböző kategóriák léteznek. Sőt, a háztartási használatúak és az ipari mosók között is különböző kategóriák léteznek. Ezért érdemes körülnézni a típusok között a PLAZAWEB.HU-n, mielőtt döntést hozol.

Magasnyomású mosó = gőzborotva?

Tévhit, hogy a kettő ugyanaz lenne. A magasnyomású mosó nem gőzt, hanem vizet nyom ki magából, amely nem melegebb 40 Celsius-fokosnál, tehát kb. olyan hőmérsékletű, mint a fürdővíz. A tévedést bizonyára az okozza, hogy a nagy nyomás következtében a víz olyan apró szemcsékben áramlik ki a mosóból, mintha gőz lenne.

Ugyanakkor mégsem teljesen butaság a kettőt egymáshoz nagyon hasonlónak találni, mert a magasnyomású mosók is olyan alapossággal távolítják el a makacs szennyeződéseket, mintha egy mozdulattal megborotváltuk volna a felületet. A különböző erő kifejtéséről a cserélhető, elforgatható, szélesíthető fúvókák gondoskodnak. Egyes típusokhoz kiegészítők is kaphatók, pl. mosókefés fúvókafej.
Egyes modellek vödörből vagy kannából is képesek magukhoz venni a vizet, másoknak saját tartálya van. Teljesítményüket tekintve 80-170 bar nyomással tudják a vizet nyomni.

Mobil, könnyű mozgatni

Aki ilyesmibe ruház be, többnyire nagyobb házban vagy kertben lakik, van garázsa, autóbeállója vagy nagy terasza… egyszóval elég nagy tere ahhoz, hogy akár mozgatni is kívánja a magasnyomású mosó készülékét. Hogy ne kelljen egy-egy ilyen mutatványba belerokkanni, a tervezők kényelmes fogantyúkkal és gördülékeny kerekekkel szerelték fel a masinákat.
A kábel általában 5 méter körüli hosszúságú, ami van, akinek bőven elég, akinek pedig nem, annak bizonyára már amúgy is van a sufnijában a ház sarkában egy praktikus hosszabbítója.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!