Egy tizenöt éves fiú és apukája mágneshorgászat közben kifogtak egy széfet, amiben rengeteg készpénzt és iratokat találtak.

George Tindale és apja, Kevin a lincolnshirei Granthamben mágneshorgásztak, amikor meglepő kincset húztak ki a tóból, írja24.hu

A mágneshorgászás lényege, hogy kötélhez rögzített, nagyon erős mágneseket dobnak a folyóba, tóba, és kifogják, ami rátapad. Így akadtak a széf nyomára, amit feszítővassal sikerült felnyitni. 

A széfben 2500 ausztrál dollárnyi (jelenlegi árfolyamon valamivel több mint egymillió forintnyi) készpénz, pénztárcák és irattartók voltak. A lejárt bankkártyákon szereplő név alapján találták meg az eredeti tulajdonost, Rob Everett üzletembert. 

Mikor visszajuttatták hozzá az ellopott tárgyait, az üzletember elmesélte, hogy a széfet 2000-ben, egy irodai betörés során lopták el. Az elkövetőt a helyszínen felejtett sapkája alapján találták meg, de az ellopott portékák ezidáig nem lettek meg. Everett megjutalmazta a becsületets megtalálókat, még munkát is ajánlott George-nak a cégénél. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet