Magyarország egymástól távol eső nagyvárosait autópályák kötik össze. Ezek sokszor festői szépségű tájakon át vezetnek, és jó tempóban lehet megközelíteni rajtuk a különféle úti célokat. Fontos azonban észben tartani, hogy az autópályák idehaza fizetősek, és csak matrica birtokában lehet rájuk felhajtani.

A magyar autópálya matrica vásárlás online villámgyorsan végrehajtható. Az Evignet24 oldalán megrendelt matricát ki sem kell nyomtatni, digitális formában le lehet tölteni rögtön a megrendelést követően.

A matrica vásárlás menete

Amennyiben online szeretnéd megvásárolni magyarországi autópálya matricádat, akkor kattints a fenti linkre. Ezt követően az első dolgod az lesz, hogy ki kell választanod a járműkategóriát, amire matricát szeretnél. Ez lehet motorkerékpár, személygépkocsi, mikrobusz, teherautó vagy akár utánfutó is.

A következő lépésben be kell gépelned a rendszámot, majd a matrica típusára fog rákérdezni a rendszer. Vásárolhatsz éves országos matricát, amellyel Magyarország területén minden autópálya használatára jogosult leszel az egész év során egészen jövő év január végéig. Ha csak korlátozott területen mozogsz, akkor rendelhetsz éves vármegyei matricát is, ez az adott vármegyén belüli autópálya-használatra fog feljogosítani.

Természetesen nem csak éves matricák léteznek. Akár 30 napos vagy 10 napos jogosultságot is kiválthatsz. Ezekből egy évben többet is vehetsz, azt már neked kell mérlegelned, hogy az időalapú vagy az éves matricával jársz jobban.

Ma már minden sokkal kényelmesebb

A matricát nem kell kinyomtatni és papíralapon magadnál tartani. Elegendő, ha digitális formában letöltöd, így akár a mobiltelefonodon is be tudod mutatni, ha arra van szükség.

Az elnevezés onnan ered, hogy régen valóban volt matrica, amit fel kellett ragasztani a jármű szélvédőjére, jól látható helyre. Manapság azonban már digitálisan működnek a dolgok a pályamatricák tekintetében is, és a rutinellenőrzések során sem szokták kérni a matricavásárlásról szóló bizonylatot. A rendőrök ugyanis a rendszerben látják, hogy az adott rendszámú jármű rendelkezik-e jogosultsággal, hogy közlekedjen az autópályán vagy sem.

A pályamatrica előnyei

Ha vásárolsz autópályamatricát, akkor kényelmesen, gyorsan leküzdheted a kilométereket. Bár tény, hogy bárhová el lehet jutni Magyarországon belül díjfizetés nélkül használható főutakon és mellékutakon, alapvetően ezek azért jóval lassabb tempójú közlekedést tesznek lehetővé. Míg az autópályákon akár 130 km/h-val is hasíthatsz, addig autóúton csak 110-zel, normál főúton pedig mindössze 90 km/h-s sebességgel tudsz haladni.

A magyar autópálya matrica megéri az árát, hiszen nemcsak gyorsabban, hanem kevésbé stresszesen is lehet autózni a sztrádákon. Bölcs döntést hozol, ha digitális formátumú matricát vásárolsz, így bárhová magaddal viheted azt és mindig kéznél lesz, ha a helyzet úgy kívánja.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.