A megnövekedett jelzáloghitelek törlesztőrészletei nem csak a hétköznapi embereket keverheti bajba, több magyar sztár is került már nehéz helyzetbe hitelcsapda miatt.

Ahogy mi is megírtukCsollány Szilveszter felesége segítséget kért a Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktortól, mivel nem tudja már kifizetni a házukra felvett hitel törlesztőrészleteit. A Blikk összeszedte azokat a magyar sztárokat, akiknek szintén veszélybe került a lakhatásuk a felvett kölcsön miatt. 

Kóbor János, az Omega énekese 2011-ben arra kényszerült, hogy áron alul eladja a házát, miután a japán jenben felvett hitel törlesztője több mint kétszeresére nőtt, és négy év szorgos fizetés után a fennmaradó összeg nagyobb volt, mint az eredetileg felvett kölcsön. 

Hasonlóan járt a többszörös eMeRTon-díjas énekes-színész, Gergely Róbert is, akinek budai otthonát kellett eladnia, hogy megszabaduljon nyolcmillió forintos svájci frankos hitelétől. Még huszonöt évig lett volna a bank “fogságában”, ha nem adja el a lakását. 

Bíró Ica tíz éve vett fel svájcifrank-alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete, azonban az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlete háromszorosára nőtt. Eleinte mindent megpróbált, hogy ki bírja fizetni, de végül hat évig nem tudta kitermelni a törlesztést, és jogerős ítélet alapján a házából és a lakásából is rendőri segítséggel lakoltatták ki 2019 májusában, mivel a végrehajtó elárverezte mindkét ingatlant.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet