Szombaton Márai-monodráma a Vígszínház élő közvetítésében

Márai Sándor Hallgatni akartam című művének színpadi adaptációjával folytatódik november 28-án, szombaton a Vígszínház online közvetítéseinek sorozata.

2013-ig kiadatlanul kallódott

A Hegedűs D. Géza előadásában látható monodráma a 20. század egyik legmegrázóbb évtizedének történetét öleli fel – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hegedus D Geza Vigszinhaz Marai Sandor Hallgatni Akartam Monodrama
/ Fotó: eSzínház

A Hallgatni akartam című művet az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta Márai, 2013-ig azonban az író hagyatékában, kiadatlanul kallódott. A kéziraton 1950 szerepel befejezés gyanánt, vagyis ez a mű tekinthető Márai első, emigrációban írt, befejezett művének.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A kezdő dátum az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, amellyel az író szerint elveszett a klasszikus Európa. Az előadáson így végigvonul a polgárság sorsának, szerepének kérdése is.

Márai szakítása Magyarországgal

A Hallgatni akartam vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak. Emellett egy szakítástörténet is, hiszen befejező dátuma 1948. augusztus 31., az a nap, amikor Márai Sándor elhagyta Magyarországot. A Marton László rendezésében látható előadás zenéje Tallér Zsófia munkája, a produkció dramaturgja Radnóti Zsuzsa.

Hallgatni akartam online előadás Hegedűs D. Géza előadásában, Marton László rendezésében

Facebook-esemény: ITT 
Időpont: 2020. november 28. 19 óra
Helyszín: eSzínház
Jegyár: 2. 900 – 3. 900 HUF

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból