Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei évada, amelyben ismét világsztárokkal, neves hazai művészekkel, számos bemutatóval, opera-, musical- és balettprodukciókkal, valamint koncertekkel várják a közönséget.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad négy hónapos programját mutatta be

A csaknem négy hónapos programban szerepel a Tosca és az Attila című opera, a Kőszívű – A Baradlay-legenda, az Elisabeth és a Mozart! című musical, a Mária evangéliuma című rockopera, Szarka Tamás lemezbemutatója, valamint a Pink Martini együttes koncertje.

A meghívott művészek között van Aida Garifullina, Maria Agresta, Francesco Meli, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Kálmándy Mihály operaénekes, Valentina Lisitsa zongoraművész, Victor Solomon gospel-énekes, Pier Giorgio Morandi karmester és a Béjart Ballet Lausanne – olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója, művészeti vezetője kiemeli, rengeteg külföldi és még több hazai elismert művész érkezik az idén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. Céljuk, hogy a magyar közönség mellett az idén újra fogadhassanak külföldi nézőket is.

Az idén Maurice Béjart társulata, a Béjart Ballet Lausanne is színpadra lép a Margitszigeten. A társulat vezetője, Gil Roman koreográfus ez alkalommal arra vállalkozott, hogy Maurice Béjart 1982-es Wien, Wien, nur du Allein című koreográfiáját újra színpadra állítsa. Az újrarendezésnek Budapesten, a Margitszigeten lesz a bemutatója.

A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott előadásokat hoz létre, továbbá koprodukciós konstrukcióban is dolgozik, mások mellett szakmai partnere a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Filharmonikusok.

Könnyűzenei programokból sem lesz hiány

Az idén többek között bemutatják Puccini Tosca című művét Francesco Meli, Sümegi Eszter és Kálmándy Mihály szereplésével, Kesselyák Gergely vezényletével. Verdi magyar vonatkozású operája, az Attila új bemutatóként tér vissza 18 év után a Margitszigetre, a címszerepben Bretz Gábor lép a közönség elé, partnere Maria Agresta olasz szoprán. Operagálát is műsorra tűznek, amelynek sztárvendége Aida Garifullina orosz szoprán, karmestere Pier Giorgo Morandi lesz.

A könnyűzenei programban Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Caramel és a Budapest Bár mellett, az idén megtalálható az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude és a Cotton Club Singers is. A Pink Martini 3 év után lép fel újra a Margitszigeten.

Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző és zenekara a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi énekes közreműködésével.

A májusi első program a jubiláló Irie Maffia történetét bemutató, szimfonikusokkal bővített koncert, amelyet a színházba visszatérő Magashegyi Underground zenekar követ. Fenyő Miklós az idén 75 éves, a népszerű előadó 25. alkalommal lép fel a Margitszigeten.

A Margitszigeti Színház folyamatosan bővülő programja elérhető a színház honlapján, a teátrum februárban kedvezményes jegyekkel is várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet