Új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendezik meg júniusban a Margó Irodalmi Fesztivált, amelynek többek között Bereményi Géza, Grecsó Krisztián, Spiró György és Závada Péter is a vendége lesz.

Jubileumi ünnepség lesz idén a Margó Irodalmi Fesztiválon

A szervezők szerdai közleménye szerint az idén 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivált június 10. és 13. között rendezik meg, élőben, a járványügyi szabályoknak megfelelően a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A részletes program hamarosan elérhető lesz a fesztivál oldalán.

A Margón mutatja be új kötetét többek között Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, Závada Péter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre és Varró Dániel is.

Margo Irodalmi Fesztival 2021
Idén 10. Alkalommal Rendezik Meg A Színes Programokkal Teli Irodalmi Fesztivált. / Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál És Könyvvásár

Bemutatkoznak a Libri irodalmi díj idei nyertesei, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián. Bereményi Magyar Copperfield regényével nyerte el a zsűri elismerését, Grecsó pedig Magamról többet című verseskötetével lopta be magát a közönség szívébe.

Szokásosan zenei produkciókkal is várnak majd

A fesztiválon lesz először látható Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, a Csoóri Sándor műveiből összeállított, Párbeszéd, sötétben című koncert.

Závada Péter Gondoskodás című új verseskötetét mutatja be zenész barátaival.

Fellép az első Margó programjából kinövő Rájátszás is, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Grecsó Krisztián, Háy János és Kemény István zenés irodalmi formációja – írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Margó Fesztivált évente kétszer rendezik meg, egyszer a nyári időszakban az Ünnepi Könyvhéttel egybekötve, és egyszer ősszel. Az egy évvel ezelőtti fesztivált a járványhelyzetre való tekintettel online rendezték meg, az októberi alkalmat óvintézkedések betartása mellett már élőben tartották.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet