A Mátrix egyik alkotója elküldte a fenébe Elon Muskot és Ivanka Trumpot a Twitteren

„Ellopták” a piros kapszulát. Emiatt Lilly Wachowski, a Mátrix-trilógia egyik alkotója kiakadt Elon Muskra és Ivanka Trumpra.

Hírességek, ha találkoznak az online térben

Lilly Wachowski, a Mátrix-trilógia egyik alkotója elküldte a fenébe Elon Muskot és Ivanka Trumpot a Twitteren, amiért az általa alkotott „piros kapszula” kifejezésre utaltak, írja a Dazed.

piros kapszula matrix neo
Mátrix / Fotó: Warner Bros.

„Vegyétek be a piros kapszulát” – írta Musk a Twitteren egy vörös rózsa emoji kíséretében. Ivanka Trump, az amerikai elnök, Donald Trump lánya pedig reagált rá: „Már bevettem!”

Grimes és Elon Musk gyermekének neve nem állhat szimbólumokból és számokból

Grimes korábban úgy nyilatkozott, hogy nem akar beleszólni gyermeke nemébe és rá bízza a választást. Talán bölcsebb lenne, ha a nevével kapcsolatban is ezt a megoldást választaná, hiszen elég extrém nevet eszelt ki párjával. Az énekesnő és Elon Musk közös kisfia a hét elején született meg, és mint kiderült, a szüleik a X Æ A-12 nevet szeretnék gyermeküknek, írja a .

A Mátrix-trilógia kultikus első részének ismert jelenetében Neót választás elé állítja Morpheus: ha a piros kapszulát veszi be, feltárja előtte az igazságot a világról, ha a kék kapszulát, tovább él a tudatlanság állapotában. Azóta a „piros kapszula” kifejezést kisajátította magának a jobboldal, főleg a férfijogi aktivisták és az alt-right irányzat.

Musk és Trump tweetjére Lilly Wachowski azonnal rámozdult.

No Title

Fuck both of you

„Mindketten menjetek a fenébe!” – üzente elég egyértelműen. Wachowski később megosztott egy, a Brave Space Alliance nevű chicagói LGBTQ+ szervezet linkjét, amelyet színesbőrű és nemváltáson átesett emberek vezetnek.

Musk sem bírja már a karantént

De vajon mire fel írhatta Elon Musk ezt a tweetet? Mindenesetre a milliárdos üzletember, aki alig pár hete apa lett, nemrég a Trump-szavazókhoz fordult. Azzal fenyegetőzött ugyanis, hogy újraindítja a kaliforniai Tesla-gyárakat az állami tilalom ellenére, és fasiszta intézkedésnek minősítette az üzemek bezárását a koronavírus-járvány miatt.

A Facebook törli a karantén ellen szerveződő tüntetések eseményeit

Karanténellenes tüntetők csoportjai jelentek meg szerte az Egyesült Államokban, írja a A résztvevők a világjárvány alatt az egészségügyi ellátás kapacitásának védelmében elrendelt otthonmaradás és távolságtartási szabályok ellen tiltakoznak. A tömegrendezvényeken való részvétel, miközben az ország a járvány tetőzésére készül, nem csak a résztvevők egészségét veszélyezteti, hanem a velük közvetlen kapcsolatban lévőkét is.

A Mátrix negyedik része már készül, és Lilly Wachowski, valamint nővére, Lana Wachowski rendezi. A forgatás félbeszakadt, amikor kitört a járvány, ám nemrég bejelentették, júniusban a pandémia ellenére folytatják a munkálatokat. Addig is néhány kiszivárgott jelenet megtekinthető még a vírus előtti időkből.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból