Alimihan Seyiti 1886-ban született, három évszázadban is élt. A kínai kormány szerint a világ legidősebb embere volt.

Három évszázadban is élt Alimihan Seyiti

December 16-án meghalt Alimihan Seyiti, aki a kínai kormány szerint 135 éves volt, így a világ legidősebb emberének számított – írja a Daily Mail. Az asszony 1886. június 25-én született, azaz három évszázadban is élt. 1903-ban, 17 évesen házasodott meg, férje 1976-ban hunyt el. Két gyermeket fogadtak örökbe, 43 unokájuk és dédunokájuk született.

Ismerősei szerint az ujgur Seyiti egyszerű életet élt, szeretett énekelni, mindig időben evett, gyakran napozott a kertjében, és nagy örömmel vigyázott a dédunokáira. Erről többek között egy 2013-as videóban is beszélt, akkor még 127 éves volt.

Hivatalos nem erősítették meg, hogy ő a világ legidősebb embere

Az asszony a Kasgar prefektúrában található Shule megyei Komuxerik településről származik, amit a hosszú élet városának is szoktak nevezni, nagyon sok 90 éves, vagy annál idősebb ember él itt.
Bár a kínai kormány azt állította, hogy Seyiti a világ legidősebb embere, ezt hivatalosan még nem erősítették meg más források.

A Guinness Világrekordok szerint az 1997-ben elhunyt Jeanne Calment élt a legtovább, 122 évesen halt meg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.