Nézem Film Meghalt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc színésze 43 évesen

Meghalt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc színésze 43 évesen

Promóció

Negyvenhárom éves korában meghalt Chadwick Boseman amerikai színész, akit a magyar nézők leginkább a Fekete párduc Marvel-film címszerepéből ismerhetnek.

Négy éve küzdött betegségével

Promóció
- Advertisement -

Chadwick Boseman halálát vastagbélrák okozta, a betegséget négy éve diagnosztizálták nála – írja a The Hollywood Reporter.

Bosemant láthattuk a Fekete Párduc mellett az Amerika Kapitány: Polgárháborúban és a Bosszúállók: Végtelen háborúban, és ő alakította James Brownt a Get on Up – A James Brown sztori című filmben.

Az amerikai színész Dél-Karolinában született és a Howard Egyetemen végzett, majd kisebb szerepekben tűnt fel a televízióban, mielőtt 2013-ban befutott volna. Hollywood figyelmét Jackie Robinson baseballsztár alakításával keltette fel A 42-es című sportdrámában.

Chadwick Boseman, a Fekete Párduc színésze / Fotó: Getty Images

Boseman éppen aznap halt meg, mikor az amerikai baseballvilág Jackie Robinsonra emlékezett. A baseball-liga a Twitteren méltatta időtálló alakítását a Robinsonról szóló filmben.

Kritikus volt Hollywooddal szemben

Bár Hollywoodban sztár lett belőle, Boseman nyilatkozataiban továbbra is megfogalmazta kétségeit.

Fekete színészként nem tapasztalhatod meg azt, amit fehér színészként. Nincsenek ugyanolyan lehetőségeid. Ez evidens és igaz

– fogalmazott. Szerinte csak abba kell belegondolni, hogy „hány olyan filmet láthatunk, amelyben egy fekete színész a szerelmes főhős, és megismerjük a lelki világát, intellektusát. Furcsa ezt mondani, de ez nem túl gyakran fordul elő”. Az Oscar-díj érdekességeit bemutató cikkünkből például kiderült, hogy volt olyan gála, amelyre az első fekete díjazottat be sem akarták engedni. De a Black Lives Matter mozgalom miatt górcső alá vett iparokban ugyanúgy érezhető a faji kirekesztés: a fekete írók kevesebb előleget kapnak, de a divatipar sem ússza meg rasszizmus nélkül.

Utolsó munkái között volt a 21 híd című akcióthriller, amelynek producere is volt, legutóbb pedig Spike Lee Az öt bajtárs című filmjében láthatták a nézők. A Netflix számára forgatott August Wilson-adaptáció, a Ma Rainey’s Black Bottom forgatását tavaly nyáron fejezte be.

Először rendez fekete nő Marvel-filmet, ráadásul a Marvel Kapitány folytatását

Az első részt íróként és rendezőként is jegyző Anna Boden nem vesz részt a folytatás készítésében, írja a The Hollywood Reporter . A Disney és a Marvel egy fiatal, feltörekvő forgatókönyvírót, Megan McDonnellt kért fel a második rész megírására.

A hollywoodi színészcéh, a Screen Actors Guild 2019-es díjátadóján a Fekete Párduc kapta a legjobb színészgárda trófeáját. Chadwick Boseman az alkalmat megragadva a fiatal, tehetséges, fekete színészeket méltatta.

Tudjuk, milyen az, amikor azt mondják, hogy nincs számodra filmvászon, amelyen megjelenj vagy színpad, amin játszhass. Tudjuk, milyen lent lenni a fent helyett. És így megyünk dolgozni mindennap. Tudtuk, hogy teremthetünk egy olyan világot, ami bemutathatja, hogy milyen világot szeretnénk látni. Tudtuk, hogy van valami, amit adhatunk

– idézte szavait az MTI.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3