Nem merült fel bűncselekményre utaló nyom a hatóságok szerint.

Privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg Homonnay Gergelyt

Szombat hajnalban holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti, melegjogi aktivistát – írja a Corrierra della Serra.

Az 53 éves író holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg. Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat. Az olasz hírportálok beszámolói szerint szilveszter hajnalban ment abba a meleg klubba, amelynek a privát fürdőjében élete vesztette.

Helyi sajtóinformációk szerint halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Kapcsolódó cikk

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a WMN.hu-n és a Szeretlek Magyarorszag.hu-n – írja róla a Wikipédia.

A DK aktivistájaként is dolgozott

Tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, a neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

Az Erzsi for President nevű Facebook-oldala az egyik legnépszerűbb oldal a platformon a maga több mint 79 ezres követőbázisával. A legutóbbi bejegyzését szilveszterkor írta.

Homonnay Gergely Író Meghalt
Homonnay Gergely / Fotó: Az Író Hivatalos Facebook-Oldala

Homonnay a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021. szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték, egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték. Az utóbbi időben Rómban élt.

Legutoljára december 29-én írt bejegyzést – pontosabban osztott meg egy 2017-es emlékét – Facebook-oldalán. A szintén Novákhoz kötődő bejegyzésben azt írta, “érdemes lenne megkérdezni Novák Katalint, hogy Szájer József vajon a “jó szándékú melegek” vagy a “hangosan provokáló melegek” csoportjának a tagja-e.” Mint hozzátette, “Nyugat-Európában bárhol ha a családügyi államtitkár ilyet mondott volna, másnap már nem lett volna családügyi államtitkár. Ezzel szemben no lám, Novák Katalin mire vitte?”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet