Nézem Film 58 éves korában meghalt Linda Manz színésznő

58 éves korában meghalt Linda Manz színésznő

Promóció

Linda Manz, akit elsősorban a Mennyei napok és az Out of the Blue című filmekből ismerhet a közönség, tüdőrákban szenvedett.

Rengetegen szerették

Promóció
- Advertisement -

Linda Manz fia, Michael Guthrie jelentette be, hogy a színésznő augusztus 14-én, hosszas betegeskedés után, 58 éves korában elhunyt, írja a Variety. A Mennyei napok és az Out of the Blue sztárja tüdőrákban és tüdőgyulladásban szenvedett.

Linda Manz a Mennyei napokban / Fotó: Paramount Pictures

„Linda augusztus 14-én hunyt el, a tüdőrákkal és tüdőgyulladással folytatott harc után. Férje, két fia és három unokája gyászolja, akik nagyon szeretik és akiknek borzasztóan hiányzik. Linda szerető feleség, gondos családanya és csodálatos nagymama, nagyszerű barát volt, akit rengetegen szerettek. Köszönünk mindent, Isten áldjon. Nyugodj békében. Szeretünk, Anya” – búcsúzott a család nevében Michael Guthrie.

Linda Manz kevés, de fontos filmekben szerepelt

Ken Wahl, aki az 1979-ben készült, Magyarországon 1993-ban bemutatott filmdrámában, a Wanderers-ben játszott együtt Manz-cel, Facebookon emlékezett meg a Peewee-t alakító kolléganőjéről.

Days of Heaven – Trailer

One of the most critically-acclaimed films of all time, Days of Heaven is a moving story about two men who love the same woman. Richard Gere, a fugitive from…

„Kiválóan tudtunk együtt dolgozni, és hálás vagyok, amiért még halála előtt beszélhettem vele. RIP Peewee” – írta Wahl a filmbeli közös fotóik mellé.

Elhunyt Alan Parker, az Éjféli expressz és a Bugsy Malone rendezője

Alan Parker képviselője szerint pénteken vesztette életét egy hosszadalmas betegséggel való küzdelmet követően. Az Éjféli expressz, a Bugsy Malone és a The Commitments rendezője 76 éves volt. Alan Parkerről többen is megemlékeztek a közösségi médián, köztük Matthew Modine, aki a rendező egyik legnevesebb munkájában, a Madárkában kapott szerepet.

Manz első filmszerepét 1978-ban a Mennyei napokban, mindössze 15 évesen kapta meg. Lindát, a főszereplő Bill (Richard Gere) húgát játszotta, akinek barátnőjével együtt menekültek Chicagóból Texas-ba, miután a férfi megölte munkahelyi csoportvezetőjét. Manz volt a film narrátora is. Az alkotást több díjjal is jutalmazták, többek között a legjobb operatőri munkáért Oscar-díjat, Terrence Malick rendező pedig a legjobb rendezésért járó díjat vehette át Cannes-ban.

Out Of The Blue (1980) trailer

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Az Arany Pálma jelölésig jutott Out of the Blue-ban Cebe-t, egy lázadó kamaszlányt alakított, aki rajongott a punk zenéért és Elvis Presley-ért. Legutolsó filmjét, a Játsz/mát 1997-ben forgatta Michael Douglas és Sean Penn oldalán, majd televíziós produkciókban szerepelt.

A Mennyei napok Oscar-jelölt zenéjét az idén júliusban elhunyt Ennio Morricone szerezte.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3