Váratlanul hunyt el az 50. életévében Stella Tennant brit szupermodell, a hatóságok szerint nem találtak gyanúsat halálának körülménye kapcsán.

Gyászol a modellvilág

December 22-én váratlanul elhunyt Stella Tennant brit modell, aki december 17-én ünnepelte az 50. születésnapját – írja a The Guardian.

Meghalt Stella Tennant Modell
Stella Tennant Brit Szupermodell / Fotó: Vogue

A skót rendőrség szerint nem találtak gyanús körülményt Tennant halálával kapcsolatban.

A modellt az egész divatvilág gyászolja.

Kapcsolódó cikk

Donatella Versace Instragram-oldalán azt írta, minden egyes percre emlékezni fog, amit Tennant társaságában töltött, Edward Enninful, a brit Vogue szerkesztője pedig megemlékezésében “kedves és csodálatos embernek” nevezte a divatikont.

Naomi Campbell a fenti Instagram-poszztal búcsúzott Tenanttől, amelyben többek között azt írta, Tennant “tiszta szépség volt kívül-belül”.

Még tavaly is modellt állt Stella Tennant

Tennant a ’90-es évek egyik szupermodellje volt Kate Moss-szal és Erin O’Connorral együtt. A rövid frizurájáról és androgün testalkatáról ismert modell 1993-ban tört be a divatszakmába, ekkor jelent meg róla az első fotósorozat a Vogue magazin brit kiadásában.

Kapcsolódó cikk

Az évek során Tennant olyan divattervezők kedvelt modellje, sőt, múzsája lett, mint Alexander McQueen, Karl Lagerfeld, Nicolas Ghesquière, Riccardo Tisci vagy Victoria Beckham. Szerepelt a Calvin Klein és a Hermes kampányaiban, Paul Lagerfeld pedig a Chanel márka arcává választotta és exkluzív szerződést kötött vele, mert Tennant a divattervezőt Coco Chanelre emlékeztette.

Stella Tennant 2018-ban szerepelt a brit Vogue címlapján.

Számos lap azt írta, ez volt az utolsó szereplése, és külön kiemelték, hogy a képet ugyanaz a Steven Meisel fotográfus készítette, aki annak idején felfedezte és az 1993-as, első sorozatát is készítette.

Stella Tennant Vogue Cimlap
Tennant A 2019. Februári Vogue-Ban Állt Modellt Riccardo Tisci Új Burberry Kollekciója Miatt / Fotó: Vogue

Azonban a fenti kép volt az utolsó Vogue-címlap a karrierjében. Tennant a már fentebb említett Riccardo Tisci új Burberry-kollekciója miatt állt kamerák elé 2019 februárjában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet