A New York Dolls zenekar gitárosa, Sylvain Sylvain 69. életévében hunyt el.

Két és fél évig harcolt a betegséggel

Elhunyt Sylvain Sylvain, a New York Dolls gitárosa. Az ikonikus punkzenész szerdán rákban halt meg, a hírt felesége közölte a Facebookon.

Meghalt Sylvain Sylvain New York Dolls Gitaros
Sylvain Sylvain, A New York Dolls Zenekar Gitárosa / Fotó: Getty Images

Wendy Mizrahi posztjában közölte, hogy 69 éves férje az elmúlt két és fél évben harcolt a betegség ellen – írja a Deadline.

Sokoldalú zenész volt Sylvain Sylvain

A New York Dolls első, 1973-es debütáló albuma megjelenésekor kevés figyelmet keltett, a Rolling Stone magazin azonban minden idők 500 legjobb albuma közé sorolta, a zenekar pedig a nyomdokain kialakuló punkgeneráció éllovasává vált.

A Sylvain Mizrahi néven Kairóban született zenész családjával előbb Franciaországba, majd New Yorkba költözött. Itt alapított zenekart Actress néven Arthur Kane-nel, Johnny Thundersszel és Billy Murciával, akikkel aztán 1971-ben létrehozták a New York Dollst. Mizrahi sokoldalú zenész volt, az első két albumon gitáron, basszusgitáron, zongorán játszott és dalokat is írt.

New York Dolls - Personality Crisis live at Musik Laden 1973

Better quality I own no rights.If you like the Dolls then you might like my band The Innocent ! https://www.facebook.com/theinnocentgangbang/https://www.yout...

A zenekar 1977 után befejezte a közös zenélést, Sylvain ezt követően újabb zenekart hozott létre, a Criminalst Bobby Blain, Michael Page és Tony Machine közreműködésével, emellett szólókarrierjén is dolgozott.

1979-ben kiadta Sylvain Sylvain című szólólemezét, majd 1981-ben a Syl Sylvain and the Teardrops, 1998-ban pedig a Sleep Baby Doll címűt.

A New York Dolls 2004-ben újra összeállt, három újabb lemezt adtak ki: ezek a One Day It Will Please Us to Remember Even This, a Cause I Sez So és a Dancing Backward in High Heels.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet