Urbán Erika a Vidám Színpad egyik legkedveltebb művésze volt. Kabos Lászlóval nem csak a színpadon, hanem az életben is több mint 30 éven át egy párt alkottak.

Elválaszthatatlan volt Kabos Lászlótól

Urbán Erika 1949. július 27-én született, Szolnokon.Édesanyja Bege Margit színművésznő volt. 1972-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán! 1973-tól a Vidám Színpad egyik legnépszerűbb művésze volt. Legendás párost alkottak a színpadon de az életben is Kabos Lászlóval.

Sokan nem értették, hogy szerethettem bele Kabosba, a hátam mögött lekurváztak, de imádtam Lacit, az illatát, a gyönyörű lelkét, pedig soha nem vett feleségül

mondta Urbán Erika még 2020 októberében.

Arról szólva, hogy soha nem házasodtak össze, úgy fogalmazott: „Át kellett volna térnem a zsidó vallásra, amit meg is tettem volna szívesen, de nem engedte, mert rettegett egy újabb holokauszttól. Nekem ő volt az anyám, az apám, a testvérem, a barátom és a szerelmem együtt. A sors rendelt minket egymásnak! Nem lehettem a felesége, csak szó szerint az élete társa.”

Urbán állította, „Kiskabos” mellett nem lehetett unatkozni. Bár a komikuskirálynak keserű sorsa volt, gyalog tért haza a haláltáborból, és elvesztette majdnem az összes rokonát, mégis legendás volt vidámsága, humora. „Anyukám, mindennek a jó oldalát kell nézni”– mondogatta.

Urban Erika Kabos Laszlo Kiskabos
Urbán Erika És Kabos László A Színpadon / Fotó: Wikimedia

„Sokan nem értették, hogy szerethettem bele Kabosba, a hátam mögött lek_rváztak, de imádtam Lacit, az illatát, a gyönyörű lelkét, pedig soha nem vett feleségül – emlékezett vissza Urbán, aki a szerelme miatt lemondott az anyaságról, pedig volt várandós. 

Mint hozzátette, Kabos kérte, vetesse el a babát, mert idős és nem akar egyedül hagyni egy gyerekkel.

A színésznő két könyvet is írt, Az én Kabosom és a Sors pórázán címmel.

Halálközeli élményt élt át Urbán Erika

Urbán Erika fogimplantátum miatt lett rákbeteg, 2019 júliusában alsó állkapcsát el kellett távolítani, amit később 12 órás helyreállító műtét során a bordacsontjából és a mellszövetéből pótoltak. Két hónapot töltött kórházban, sugárkezelésen esett át. Ekkor találkozott „odaát” a párjával.

A sebészek szerint kétszer kellett visszahozni a halálból. Elképesztő spirituális kapcsolatom van a Papával, a mai napig beszélünk. Itt van a lakásban a mellszobra, néha megsimogatom a fejét. A műtétem alatt „találkoztam” is vele. Hófehér ingben és nadrágban volt, elegáns kalapban, olyan valóságosnak láttam, mint amikor megismertem. Azt mondta: Anya, még ne gyere! Kétszer mentett meg a Papa túlvilágról

– mesélte Urbán a halálközeli élményét.

A kontrollja során szóba került, hogy műállkapcsot ültetnének be az arcába, ám nem vállalta a műtétet.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet