Megszületett a döntés: a Magyarság Háza támogatja a kanizsai kamaraszínházat

Megállapodást kötött a Magyarság Háza és a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház, amely szerint a Magyarság Háza évadonként négy előadás bemutatását biztosítja a társulatnak a Duna Palotában – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Andrási Attila, a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház író-rendezője a megállapodást méltatva úgy fogalmazott, “magyarságtudatunk alapja a jelenünket eredményező múltunknak az ismerete”, ennek az ismeretnek a terjesztésében pedig “nagyon erős fegyver” a színház.

DSC 0195 min
A Tizennyolc című darab próbáján / Fotó: Udvari Kamaraszínház

Mindenhol meg kell, hogy jelenjünk, ahol magyarok élnek, de mindenekelőtt a székesfővárosban – jegyezte meg, hozzátéve, ebben segít a megállapodás a Magyarság Házával.

Vajdasági fiatalok 24 óra leforgása alatt írnak színdarabot

A megmérettetést tizennyolc esztendeje minden év elején megrendezik az újvidéki teátrumban, ezúttal annyiban módosult a verseny, hogy kizárólag 30 év alatti szerzőket és rendezőket kértek fel. Az Újvidéki Színház egyebek mellett ezzel kapcsolódik ahhoz, hogy 2019-ben Újvidék Európa Ifjúsági Fővárosa. Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója közölte: a horvát fővárosban 51.

Kálló Béla színművész a műsorban elmondta: a Duna Palotában február 22-én játsszák a Tizennyolc című darabot, amely a Magyar Királyság utolsó három napjáról szól.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból