Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat bezárattatta az Auróra KIOSZK és Kert helyiségeket. Lukács Áron, a közösségi ház sajtóosztályának munkatársa csütörtökön azonban levelet kapott a Keresztény Diákok Hálózatának egyik vezetőjétől, aki szerint nekik köszönhető az Auróra bezárása.

Csongrádi Eszter, a levél írója azt állítja, a pult alól többszöri alkalommal kínálták fűvel. Sőt, állítólag nyelvvizsgát is kínál az Auróra a vendégeinek, amennyiben szükségük van rá.

Természetesen előkerült a kalapból Soros is. Csongrádi állítja, hogy több vendég megosztotta velük azt az információt, hogy ugyan nem dolgoznak, de bizonyos civil szervezetek támogatják őket financiálisan, és ezek bizony Soros György által támogatott szervezetek.

Némi nyomozás után kiderült ezek a szervezetek Soros Györgyhöz köthetőek aki egyébként több szórakozó helyet is támogat Budapesten. Kaptunk már itt ajánlatot erotikus szolgáltatásra is. 

– olvasható a levélben.

18839480 1955825121316529 5130089820236981188 O
/ Fotó: Az Auróra Facebook-Oldala

A levelet változtatás nélkül tesszük közzé, amelyet Lukács Áron Facebook-oldalán osztott meg:

Tisztelt Vezetőség!

A nevem Csongrádi Eszter és a Keresztény Diákok Hálózatának egyik vezetője vagyok, és az Auróra bezárására szeretnék írásommal reagálni mivel a korrektség így kívánja meg!
A bezárás hátterében mi és társszervezeteink valamint a helyi lakók állunk. Törvényes bejelentésünknek megalapozott háttere volt, így minden szempontból jogosnak találjuk a hely bezárását.

Még egy jó hónapja jelent meg a Provokátor Figyelő oldalán egy felhívás amit mi is megosztottunk facebook oldalunkon. A felhívás ehhez a petícióhoz kapcsolódik:

https://www.peticiok.com/allitsuk_meg_soros_gyorgyot_es_hat…

A felhívásnak eleget téve szervezetünk a Fidelitassal és a Jövő Generációja Egyesülettel privát nyomozásba kezdtünk. Mivel tagjaink jó része fiatal ezért az elmúlt egy hónapban többször is ellátogattunk az Aurórába és más hasonló szórakozóhelyre. Előzőleg felvettük a kapcsolatot a petíció írójával- tőle kaptuk a szükséges információkat rólatok. 
Az elmúlt egy hónapban tagjainkat akik mint szórakozó fiatalok keresték fel az Aurórát többször is kínálták fűvel- főleg a pult alól. Egyik tagunk elpanaszolta az egyik pultosnak, hogy a diplomája a nyelvvizsga hiánya miatt nincs meg- erre is ajánlottak neki megoldást. Több ott vendégeskedő fiatal némi ital elfogyasztása után elmesélte, hogy nem dolgozik, de még is kap pénzt bizonyos civil szervezetektől. Némi nyomozás után kiderült ezek a szervezetek Soros Györgyhöz köthetőek aki egyébként több szórakozó helyet is támogat Budapesten. Kaptunk már itt ajánlatot erotikus szolgáltatásra is. 
Szervezetünk felvette a kapcsolatot a helyi lakókkal akik a zajra, koszra és a rossz közbiztonságra panaszkodtak ami elmondásuk szerint az Auróra megnyitása óta van. A szórakozó helyen többször is tanúja voltunk annak, hogy még látszatra sem 18 éveseket szolgálnak ki alkohollal. Többször is tanúja voltunk annak, hogy látszatra sem 18 éves lányokat szednek fel 30 pluszos férfiak.
Tapasztalatainkat a törvényi előírásoknak megfelelően jelentettük a hatóságoknak, a helyi önkormányzatnak, valamint a hitelesnek mondható hírportáloknak. 
Az Auróra bezárása teljesen jogszerű! Hamarosan több hasonló szórakozó hely bezárására is sor fog kerülni, mivel tapasztalataink ott is hasonlóak voltak. 
Az Auróra helyén hamarosan egy apartmanház építése kezdődik meg amely végre igényességet visz a kerület ezen részébe.
Nyilatkozataitokat jól gondoljátok át mert a hazug embereket hamarabb utol érik mint a sánta kutyát.
Látogatásunkról természetesen vannak felvételek, az ott szórakozó fiatalokkal folytatott beszélgetésekről vannak hangfelvételek.
Semmi bajunk a szórakozó helyekkel, csak az ott megforduló, dolgozó és üzemeltető embereket kell megválogatni.
Soros György hazaáruló. Célja Magyarország lerombolása és ehhez a hiszékeny fiatalok tömegét használja fel akiket az olyan szórakozó helyeken butítanak mint az Auróra!

Keresztény Diákok Hálózat

Azonban megtudtuk, hogy a Budapest Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is szeretné a dicsőséget magának tulajdonítani, tudtuk meg egy hírlevélből, amelyet az arra feliratkozóknak küldtek el az illetékesek, szintén 06. 29-én, csütörtökön, és amelynek címe Nacionalisták győztes csatája a háborúban – Bezárják a libsi drogelosztót.

Arra hivatkozik a BHVIM, hogy egy korábbi akciójuk sikeres volt, s ennek hatására került sor a rendőrségi razziára, amely katalizátor volt a hely bezárását illetően. Erről videót is készítettek.

Hatvannégy Vármegye Auróra

Az Auróra, ugyan nagy érvágás számára a büfék, a két kocsma bezárása, tovább működhet, amely egy civil szervezeteknek otthont adó épület. A civil ház fenntartásához szükséges pénz jelentős részét ugyanis a vendéglátásból biztosították. Az nem igaz, hogy az Auróra két vendéglátóhelye engedély nélkül működött volna, és az sem, hogy bármi gond lett volna a működésükkel.

A hivatkozott jogszabály alapján addig lehet zárva a KIOSZK, amíg a nyomozás tart, de legfeljebb egy évig.

Egyidejűleg ugyan, de az Auróra Kertet teljesen más indokkal záratták be, igaz, az sem volt előzmények nélküli. A Kertnek helyet adó terület építési telekként van nyilvántartva, ahol teljesen törvényesen és szabályosan üzemelt a büfé. Ahogy tavaly nyáron, úgy a Marom Klub Kft. idén is kért és kapott működési engedélyt az ideiglenes, azaz a szezonális hasznosításra.  Azonban míg tavaly probléma nélkül megkapták az engedélyt, idén hosszas egyeztetések és fennakadások övezték körül, míg sikerrel jártak, pedig úgy tűnt, az önkormányzat nem nagyon akarja megadni azt.

Áprilistól a cég ügyvezetője 16-szor volt bent egyeztetésen az önkormányzatnál. Volt helyszíni szemle, ha pedig hiánypótlást kért az önkormányzat, azt az aurórások teljesítették.

Nem a könnyített ügymenet volt, hogy finoman fogalmazzak

– mondta az egyeztetésekről Schönberger az Indexnek. (Az egyeztetéseket egyébként nem ő, hanem a cég ügyvezetője, Bolgár Botond bonyolította.) Az Auróra sok pénzt áldozott arra, hogy minden kérésnek és előírásnak megfeleljen, így végül a Józsefvárosi Önkormányzat beadta a derekát, június 9-én megadta az engedélyt.

Az Auróra Kert pedig csak azután nyílt meg, hogy a működési engedélyt megkapta.

Tíz nappal később azonban váratlan fordulat történt, amiről az Auróra vezetése nem tudott, őket ugyanis akkor még erről sem hivatalosan, sem informálisan senki nem tájékoztatta. A kerület főépítésze, Iványi Gyöngyvér június 19-én visszavonta a településképi határozatot. Erről a döntéséről az Auróra Kert üzemeltetőjét június 28-án, azaz majdnem tíz nappal később értesítették. Akkor, amikor a helyet azonnal be is záratták, a főépítész határozatára hivatkozva. A főépítész azért vonta vissza a korábbi határozatát, mert a Kertben található épületek alapterülete meghaladja a 20 négyzetmétert.

Ez valóban így van: az egyik épület 20,1 négyzetméter, a másik pedig 26 négyzetméter. Az viszont érthetetlen, hogy ha az engedély kiadását egy hosszú, elhúzódó egyeztetés előzte meg, és az önkormányzat emberei a helyszínt is bejárták, akkor mégis miért éppen most derült ki, hogy ez probléma?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.