A megyei lapok egyik előfizetője kifogásolja, hogy csak “migránsokkal” tömik tele az újságot – elege van

A megyei lapok egyik előfizetője kifogásolja, hogy csak “migránsokkal” tömik tele az újságot. Neki ebből elege van.

A ContextUs megalapításának elején a megyei lapok értékesítőjeként dolgoztam, diákmunkásként néhány hónapig. Érdekesebbnél érdekesebb beszélgetések zajlottak le, emiatt úgy gondoltam, ezt a nyilvánosság elé tárom. Egy Facebook-oldalon tettem közzé az Értékesítő naplója történeteit. Néhány perce pedig véletlen elém került az egyik poszt, így nagyobb nyilvánosság elé tárom.

Az egyik idős úriember kifogásolta, hogy szinte csak menekültekkel foglalkozó témákat feszegetnek az azóta Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő megyei lapok. Mint fogalmazott, nem akarja megutálni őket.

Rohadt, buzi – ahogy ő fogalmazott – kerítés: kit érdekel? A kormány azt éri el ezzel az egésszel, hogy megutáljuk a menekülteket. Én nem akarom megutálni

– mondta.

A teljes posztot alább olvashatod, változatlanul:

“Egy idősebb úriembert kapcsol be a rendszer. Megkérdezem, előfizető-e már, s a válasz, igen. Ilyenkor orientálódnunk kell, meg van-e elégedve a járatással. Azt mondta, tulajdonképpen igen, de van egy nagy problémája, de nem nekem szeretné kifejteni, mert nagyobb lélegzetvételű. Levelet szeretne írni a szerkesztőségnek, ám ízelítőt én is kaptam, amely körülbelül 11 percig tartott. Nem bántam, mert igen értelmes úriember volt, s fontos dologra szeretné felhívni a szerkesztőség figyelmét.

A mondandójának lényege:

Nem szereti, hogy nap mint nap benne van a hírekben a migránsokkal kapcsolatos ügyek. Ő nem akarja ezeket olvasni. “Rohadt, buzi” – ahogy ő fogalmazott – kerítés: kit érdekel? “A kormány azt éri el ezzel az egésszel, hogy megutáljuk a menekülteket. Én nem akarom megutálni.”

A könyörtelen őszinteség mindebből kihallatszott.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból