A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.
Ha olyan meséket olvasol, melyek izgalmasak, akkor ez a közös program erősíti a kapcsolatotokat, szórakoztat benneteket, fejleszti őt, sőt, akár ismereteket is adhat a számára. Nehéz azonban megtalálni azokat a köteteket, melyek egyszerre csajosak, érdekesek, lekötik a gyerkőc figyelmét és tanulsággal is szolgálnak, ezért cikkünkben bemutatunk egy ilyen mesekönyvet!

Milyen témákat érdemes választani?

A lányok szeretik azokat a történeteket, melynek a főszereplője szintén egy kislány. A Meseweb Zsolna és az Eozingyár könyvében Zsolna a főszereplő, aki teljesen véletlenül botlik bele egy kalandba, melynek során megismerkedik a manókkal, és sok barátot is szerez, ráadásul egy rendkívül fontos küldetést kell teljesítenie.

Ez a történet nem csak szórakoztatja a kislányodat, de fejleszti a kreativitását is, formálja az értékrendjét és a személyiségét. Ebben a mesében egyaránt jelen van a meglepő fordulat, az emberi kapcsolatok, a barátság, de megismerkedhet olyan negatív tulajdonságokkal is, mint például az ármánykodás vagy az irigység.

Az érzelmek megélése az egyik cél!

A meseolvasás során nem csupán a történet lényeges, hanem az általa közvetített értékek. Ha a gyermek a mese által érzelmeket élhet át, akkor könnyebben azonosítani tudja majd ezeket a saját életében is. Így gazdagodhat az érzelmi élete, empatikusabb lehet másokkal és jobban megértheti a körülötte élő embereket.

Mindig érdemes beszélgetni egy-egy könyv kapcsán arról, hogy ő hogyan élte meg azt, ami a mesében történt, és arról is, hogy melyik szereplő bőrébe bújna be szívesen és miért? Az érzelmek azonosítása azért is fontos, mert ezáltal könnyebben tudja felismerni saját magán is azt, hogy hogyan érez, valamint tud majd beszélni arról, hogy mi bántja.

Ismerd meg a saját gyermeked!

Amíg pici a gyermek, addig nem tudhatod, hogy mi az érdeklődési köre, mit hallgat és nézeget szívesen, de ahogy nő, egyre jobban kialakul a saját ízlése. Ilyenkor már játékokat és könyveket is könnyebben tudsz választani a számára, hiszen bizonyos témákra szűkül le a választék.

A régi, klasszikus mesék ismerete is fontos, de legyetek nyitottak a kortárs írók műveire is, hiszen ezek nyelvezete, témája és műfaja a mai gyermekeket célozza meg, ezért könnyebben be tudják fogadni ezeket a történeteket. Akár együtt is válogathattok a tematikus választékból, így, ha ajándékot szeretnél vásárolni a számára, láthatod, hogy elsősorban miket preferál.

Az életkor is számít!

Míg a kicsik a mondókákat, a színes és keménykötésű lapozgatókat kedvelik leginkább, melyek a mindennapi tárgyakról és a körülöttük lévő világról szólnak, addig az ovisok a kihívásokkal, kalandokkal teli történeteket, valamint az azonosulásra alkalmas karaktereket kedvelik.

A Zsolna és az Eozingyár mesében minden benne van ezekből, ezért az ovis, és a kisiskolás korosztály számára ideális választás.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.