Mesut Özil is beszállt az SMA-s Zsombor gyógyulásáért folyó kampányba

Gulácsi Péter után Mesut Özil, az Arsenal világbajnok labdarúgója is adományozott az SMA-betegségben szenvedő Zsombornak.

A követőit is kérte, hogy segítsenek

Újabb focista szállt be az SMA-s Zsombor gyógyulásáért folytatott kampányba azután, hogy Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa szerdán felajánlotta a gyerek családjának a válogatottban kapott 25 millió forintos prémiumát, írja a Telex.

Mesut Ozil Zsombor Sms Adomany
Mesut Özil német válogatott labdarúgó / Fotó: Adidas

Ezúttal az Arsenal német középpályása, az elmúlt időszakban a politikai töltetű megszólalásai miatt klubjánál és hazájában is mellőzött Mesut Özil segítette meg a családot, aki Instagram-sztorijában kérte adományozásra a követőit.

Minden adomány számít

A német középpályás azt írta, mind tudjuk, hogy a világ jobbá tétele nem egy emberes feladat. Kezdjük például azzal, hogy segítünk ennek a kisfiúnak, mert minden adomány számít – tette hozzá. 

A sztorit azóta Zsombor családja külön is megosztotta, és megköszönte a segítséget a német játékosnak.”

Októberben egyébként szintén segített, akkor a klubon belül. Az Arsenal a pandémia okozta gazdasági válságra hivatkozva  a klub kabalafiguráját kirúgta, úgy, hogy aznap este 50 millió eurót fizettek Thomas Partey-ért. A szurkolók nagyon kiakadtak, viszont Özil megmentette a klub becsületét. A világbajnok labdarúgó az Instagram- oldal közölte, hogy hajlandó kifizetni a klub kabalafigurájának, Gunnersaurusnak a bérét, miután a klub, ha csak ideiglenesen is, de kirúgta őt gazdasági okokból.

 

Nagyon szomorúan olvastam, hogy Jerry Quy, hűséges szurkolónk és csapatunk kabalafigurája elvesztette az állását. Úgy gondolom, hogy Gunnerssaurus fontos része a klubunknak, hiszen 27 éve már a csapatunk része. Felajánlom az Arsenalnak, hogy állom a költségeit a kabalafigurának, mindaddig, amíg a klub játékosa maradok, hogy Jerry folytathassa a munkáját, azt, amit annyira szeret csinálni

írta Özil.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból