A mezőgazdaságban dolgozók pontosan tudják, mennyire keresztbe tehet egy meghibásodás a precízen megtervezett munkafolyamatok végrehajtásának. Akár pár nap csúszás is jelentős minőségromlással és ezzel együtt a profit csökkenésével járhat.

Mikor jöhet rosszul egy meghibásodás?

A gabonafélék betakarításának optimális időablaka általában 5-7 nap. Ilyenkor a megfelelő az érettsége és a nedvességtartalma a szemeknek. Amennyiben egy meghibásodás miatt nem tudjuk betakarítani a teljes érésben lévő gabonát, jelentős anyagi kárral számolhatunk. A búzaszemek elkezdenek egyre jobban peregni, az árpafélék kalásza pedig nyakban egyre sérülékenyebb lesz. Sőt, egy idő után le is törik.
A kukoricát is teljes érettségi állapotban kell betakarítanunk. Ez azt jelenti, hogy a szemek nedvességtartalma harminc és harminchat százalék között van. Ha elkésik a betakarítás, ennél a növénynél a fokozott szárdőlés jelensége alakulhat ki, ez pedig jelentősen megnövelheti a veszteségeket is. A gépi aratás során nagyon fontos a munkagép helyes beállítása és a hibátlan működés. Ezek hiányában nagy mértékben csökken a kukoricatermesztés jövedelmezősége.
A burgonyabetakarítás a vegetáció második hónapjától szokott elkezdődni. Az ehhez használatos szedő-rakodó erőgépek alkatrészeit is időben ellenőrizni kell, mert ha éppen rosszkor hibásodik meg, ez a növény is túlérhet.

Miért van szükség karbantartásra?

Ha mezőgazdasági gépeinket hosszú ideig jó műszaki állapotban szeretnénk használni, nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres karbantartási munkálatokról sem. Ezek lehetővé teszik, hogy megnövekedett üzembiztonság mellett működjenek. A rendszeres ellenőrzés hatására a javítási költségek, valamint az olajfogyasztás is csökkenhet. Az üzemeltetési kiadások csökkenése mellett a precízebb működés miatt a növényzetben beálló veszteségeket is minimálisra csökkenthetjük.

A Ferwant alkatrészek kínálatában minden szükséges eszköz elérhető ahhoz, hogy a munkagépeket tökéletes karban tarthassuk!

Milyen karbantartási munkákat kell elvégeznünk?

  • Az erőgépeket időnként tisztítani kell. Ez nem csak esztétikailag fontos. A mosással hatékonyan meghosszabbíthatjuk az egyes alkatrészek élettartamát.
  • A csapágyak zsírzása, valamint a folyadékszintek ellenőrzése és időben való cseréje is nagyon fontos.
  • A munkálatok megkezdése előtt minden alkalommal ellenőrizni kell a hibátlan működést. Ez történhet szemrevételezéssel vagy mérőműszeres vizsgálattal.
  • A csapágyhézag beállításait is időben el kell végeznünk, ha el szeretnénk kerülni a fokozott kopásból eredő gondokat.
  • Az elkopott ékszíjak cseréjéről se feledkezzünk meg! Ha ezt elhanyagoljunk, lehetséges, hogy a legfontosabb mezőgazdasági munkálatok közepette kell gondoskodnunk a pótlásukról, ami a munka csúszásához vezetne.
Amennyiben meghibásodásra utaló jeleket észlelünk, érdemes azok forrását felkutatnunk, és időben elhárítanunk, hogy zökkenőmentesen végezhessük az aktuális feladatokat.

Top sztorik a rovatból

casino lv bet

A legjobb módja az idő eltöltésének a gépeden/laptopodon otthon

Voltál már olyan helyzetben, hogy csak ülsz otthon, és nincs semmi dolgod? Mindannyiunknak voltak már olyan napjai, amikor mindenféle tevékenységet szeretnénk végezni, de nincs határozott elképzelésünk arról, hogy pontosan mi is tudna minket szórakoztatni. Szerencsére úgy döntöttünk, hogy cselekszünk abban a bizonyos témában, és adunk egy kis listát azokról a dolgokról, amelyeket a laptopodon vagy a számítógépeden csinálhatsz, és amelyekkel elütheted az időt, és hosszabb ideig elszórakoztathatod magad.

online kaszinó ultrasportsbet

8 alig ismert kaszinó Európában

Ha a 2020-as évvel kapcsolatban szókapcsolati játékot játszanánk, valószínűleg nem a “szerencsés” lenne az első dolog, ami eszünkbe jutna.

https-__biborfestek.hu_ - 2022 május - Cikk1

Miért érdemes klórkaucsuk bevonatot használni?

Vannak olyan helyszínek, ahol a külső hatások nagy veszélyt jelentenek a falakra nézve. Gondolunk itt például a vízre vagy a savas oldatokra. Ezek ellen védekeznünk kell, hogy meg tudjuk óvni a falfelületek épségét, tartósságát.

mesescuccok.hu - 2022 május - LinkMarketing - 2

A jó tolltartó 4 legfontosabb ismérve

Iskolakezdés előtt, főként az elsősök esetében komoly dilemma nemcsak a megfelelő iskolatáska, de a jó tolltartó kiválasztása is, egyrészt az óriási választék miatt, másrészt mert nem tudjuk, milyen szempontok alapján válasszunk.

https-__alphadenthigienia.hu_ - 2022 május - Cikk4

Gondolkozzunk környezetbarát termékekben cégeknél, intézményeknél is

Ma már számos környezetbarát termék megtalálható a piacon. Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ezeket csak saját, személyes felhasználásra gyártják, pedig nem! Minden ilyen termék alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségben, cégeknél, közintézményekben, kórházakban is használjuk őket. Sőt, a fenntarthatóság jegyében egyre inkább ajánlott is ebbe az irányba fordulni.

https-__multiyacht.hu_ - 2022 május - Cikk1

Luxuspihenés egy hajón

Azok számára, akiknek fontos a megfelelő vízi kikapcsolódás, ideális választásnak bizonyulhatnak a Cobrey Yachts elegáns és sportos hajói. A nagyszerű kivitelezésnek köszönhetően nemcsak a yachtok látványa, de az utazási élmény is lenyűgöző.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet