Ha stresszoldás, akkor meditáció: egyre többen válnak nyitottá a keleti kultúrában gyökerező technikák felé. A Transzcendentális Meditáció is ennek egy formája, amely kifejezetten hatékony eszköze a stresszoldásnak. Ha változtatni szeretnél az életeden, akkor érdemes mélyebben megismerkedned a TM technikával, hiszen azáltal, hogy egyszerű és örömteli a gyakorlása, a napi gyakorláson túl nincs szükség hozzá nagyobb erőfeszítésre.

Miért aTM meditáció?

Ha otthon, egyedül próbálkozol a meditációval, nehéznek érezheted. Jó hír viszont, hogy egy bevált technika és egy tanár segítségével, aki végigkísér a tanulási folyamaton, a meditáció könnyűvé válik. Ehhez érdemes megkeresned a legmegbízhatóbb Transzcendentális Meditáció tanfolyamot, ahol a meditáció megtanulásán túl még jól is érezheted magad.

1) Kipihentség

Mindennapos fáradtsággal, rossz alvással egyre több ember küzd, ezért rendkívül fontos, hogy minőségi pihenésre tegyünk szert. A Transzcendentális Meditáció segítségével egy olyan eszközhöz juthatsz, amelynek alkalmazásával sokkal frissebb és fókuszáltabb lehetsz. Könnyen megtanulható, és utána bárhol, bármikor alkalmazható. Csupán 20 percre behunyod a szemedet, és ha gyakorlod, hamarosan kipihentebbnek és kiegyensúlyozottabbnak fogod érezni magad.

2) Jobb egészség, erősebb immunrendszer

Egészségileg is előnyös a meditáció, hiszen segítségével feloldhatod a stressz gyökerét, amely számos betegség okozója. Egy nagyszabású amerikai kutatásban azt találták, hogy ha valaki 5 éven át rendszeresen gyakorolja a TM technikát, átlagosan 70%-kal kevesebbszer jut kórházba. (Forrás: Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987.) A meditációval feltárható a stressz gyökere, és azt lehet feloldani. Így nemcsak a mindennapi stresszektől szabadulhatsz meg, hanem a mélyen gyökerező régi mintázatokat is feloldhatod.

3) Jobb döntések

Tisztább fejjel, letisztult gondolatokkal olyan lehetőségeket is észre vehetsz, amelyeket korábban nem. Csendesebb elmével jobban halljuk az intuíciónk hangját, és jobb döntéseket hozunk, amely hamar megtérül mind a munkahelyen, mind a magánéletben. Az elme negatív gondolatoktól való tisztítása épp olyan fontos, mint a mindennapos fogmosás vagy tusolás, hiszen ezen az ember és környezetének az életminősége múlik. Ha tennél egy próbát a Transzcendentális Meditációval, ne halogasd, hiszen már most változtathatsz az életeden.

4) Stresszoldás és jobb stresszkezelés

A TM technika rendszeres gyakorlásával azt veheted észre, hogy stresszes helyzetekben is nyugodtabb tudsz maradni, és kevésbé veszed fel a környezeted feszültségeit. Mivel minden nap megmerülsz abban a mély pihenésben és feltöltődésben, amit a meditáció tud adni, ez a nyugalom egyre stabilabban veled marad napközben is. Benne tudsz maradni a középpontodban, vagy ha ki is lendülsz belőle, hamarabb visszatalálhatsz oda. Ha ismersz régóta gyakorló embereket, ezt észreveheted rajtuk.

5) Jobb alvás

Az elménk kétségbeesetten keresi azokat a csendes időszakokat, amikor rendezheti, rendszerezheti azt az óriási mennyiségű információt, amivel egy nap során találkozunk. Ha erre napközben nem adunk lehetőséget neki, mert állandóan a cselekvéssel vagyunk elfoglalva, este fogja rá megteremteni az alkalmat. Nehezebben alszunk el, vagy sokszor felébredünk éjszaka, és felületesebb lesz az alvás. A TM meditáció gyakorlása ezen is segít közvetett módon. Hiszen a meditációval már napközben is lehetőséget adunk az elménknek a rendeződésre, így az jóval kevésbé “pörög fel”, mire este az ágyba kerülünk. Sok meditáló ezt veszi észre elsőként a gyakorlással, hogy jobb lesz az alvása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.