Ha stresszoldás, akkor meditáció: egyre többen válnak nyitottá a keleti kultúrában gyökerező technikák felé. A Transzcendentális Meditáció is ennek egy formája, amely kifejezetten hatékony eszköze a stresszoldásnak. Ha változtatni szeretnél az életeden, akkor érdemes mélyebben megismerkedned a TM technikával, hiszen azáltal, hogy egyszerű és örömteli a gyakorlása, a napi gyakorláson túl nincs szükség hozzá nagyobb erőfeszítésre.

Miért aTM meditáció?

Ha otthon, egyedül próbálkozol a meditációval, nehéznek érezheted. Jó hír viszont, hogy egy bevált technika és egy tanár segítségével, aki végigkísér a tanulási folyamaton, a meditáció könnyűvé válik. Ehhez érdemes megkeresned a legmegbízhatóbb Transzcendentális Meditáció tanfolyamot, ahol a meditáció megtanulásán túl még jól is érezheted magad.

1) Kipihentség

Mindennapos fáradtsággal, rossz alvással egyre több ember küzd, ezért rendkívül fontos, hogy minőségi pihenésre tegyünk szert. A Transzcendentális Meditáció segítségével egy olyan eszközhöz juthatsz, amelynek alkalmazásával sokkal frissebb és fókuszáltabb lehetsz. Könnyen megtanulható, és utána bárhol, bármikor alkalmazható. Csupán 20 percre behunyod a szemedet, és ha gyakorlod, hamarosan kipihentebbnek és kiegyensúlyozottabbnak fogod érezni magad.

2) Jobb egészség, erősebb immunrendszer

Egészségileg is előnyös a meditáció, hiszen segítségével feloldhatod a stressz gyökerét, amely számos betegség okozója. Egy nagyszabású amerikai kutatásban azt találták, hogy ha valaki 5 éven át rendszeresen gyakorolja a TM technikát, átlagosan 70%-kal kevesebbszer jut kórházba. (Forrás: Psychosomatic Medicine 49: 493–507, 1987.) A meditációval feltárható a stressz gyökere, és azt lehet feloldani. Így nemcsak a mindennapi stresszektől szabadulhatsz meg, hanem a mélyen gyökerező régi mintázatokat is feloldhatod.

3) Jobb döntések

Tisztább fejjel, letisztult gondolatokkal olyan lehetőségeket is észre vehetsz, amelyeket korábban nem. Csendesebb elmével jobban halljuk az intuíciónk hangját, és jobb döntéseket hozunk, amely hamar megtérül mind a munkahelyen, mind a magánéletben. Az elme negatív gondolatoktól való tisztítása épp olyan fontos, mint a mindennapos fogmosás vagy tusolás, hiszen ezen az ember és környezetének az életminősége múlik. Ha tennél egy próbát a Transzcendentális Meditációval, ne halogasd, hiszen már most változtathatsz az életeden.

4) Stresszoldás és jobb stresszkezelés

A TM technika rendszeres gyakorlásával azt veheted észre, hogy stresszes helyzetekben is nyugodtabb tudsz maradni, és kevésbé veszed fel a környezeted feszültségeit. Mivel minden nap megmerülsz abban a mély pihenésben és feltöltődésben, amit a meditáció tud adni, ez a nyugalom egyre stabilabban veled marad napközben is. Benne tudsz maradni a középpontodban, vagy ha ki is lendülsz belőle, hamarabb visszatalálhatsz oda. Ha ismersz régóta gyakorló embereket, ezt észreveheted rajtuk.

5) Jobb alvás

Az elménk kétségbeesetten keresi azokat a csendes időszakokat, amikor rendezheti, rendszerezheti azt az óriási mennyiségű információt, amivel egy nap során találkozunk. Ha erre napközben nem adunk lehetőséget neki, mert állandóan a cselekvéssel vagyunk elfoglalva, este fogja rá megteremteni az alkalmat. Nehezebben alszunk el, vagy sokszor felébredünk éjszaka, és felületesebb lesz az alvás. A TM meditáció gyakorlása ezen is segít közvetett módon. Hiszen a meditációval már napközben is lehetőséget adunk az elménknek a rendeződésre, így az jóval kevésbé “pörög fel”, mire este az ágyba kerülünk. Sok meditáló ezt veszi észre elsőként a gyakorlással, hogy jobb lesz az alvása.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

e-kert.hu - 2022 november - LinkMarketing - 5

Egy fém tárolóra minden kertben szükség van

Számos olyan holmi fordul elő egy kertes házban, amit csak időszakosan használunk, és nem mindig megoldott az, hogy ezeket a dolgokat úgy pakoljuk el, hogy megőrizzük azok épségét és funkcióját.

https-__cupydo.hu_ - 2022 november - Cikk2

Eleged van a kapcsolatszédelgőkből?

Társat keresni sosem egyszerű, az online térben pedig még kevésbé az, hiszen az internet mögé bújva mindenki sokkal többet enged meg magának, mindenki sokkal lazábban kezeli a dolgokat, mint ahogy amúgy személyesen tenné.

The,Girl,With,The,Puppy,In,Bed.

A legkényelmesebb fekvőalkalmatosságok vendégeink számára

Biztosan előfordult már veled is, hogy szívesen vendégül fogadtad volna a rokonságot, vagy esetleg egy átmulatott este után adtál volna fekvő helyet egy barátnak, de mivel nem volt erre alkalmas fekvőalkalmatosságod, sajnos búcsút kellett mondani az ötletnek.

vagyaim.hu - 2022 november - LinkMarketing - 4

Tuti tippek felnőtteknek!

Az anális közösülés amilyen izgató, olyan fájdalmas is lehet abban az esetben, ha nem a megfelelő körülmények között kerül rá sor.

https-www.foliasjuci.hu-2022 november - Cikk6

Érezd magad otthon úgy, mint egy Loire menti kastélyban!

Merésznek tartod ezt a kijelentést? Pedig nem kell szerénykedned, mert ha tetszik a pompázatos királyi stílus, vagy csak pár kiegészítő erejéig lopnád be lakásodba, akkor simán megvalósíthatod otthon is azt az életérzést, amit egy kastély fényűző lakosztályában érezhetsz.

https-__griffwebshop.com_ - 2022 október - Cikk3

A laza viselet, amelyet nem is olyan egyszerű összeállítani

A spotzakó-farmer összeállítások laza eleganciát sugároznak, amennyiben sikerül jól eltalálni mindkét ruhadarabot. Stylistokat, szakértőket és persze az ilyen összeállításokat kedvelő férfiakat kérdezve, általános vélekedés, hogy a legjobb, ha sötétebb színű nadrágot választasz.

18650-akku.hu - 2022 október - LinkMarketing - 1

Az e-cigik hajtómotorjai, az akkumulátorok

Az e-cigaretta népszerűsége napjainkban töretlen, hiszen a hagyományoshoz képest számos előnnyel rendelkezik, nemcsak árban, de az egészségügyi kockázatokat tekintve is. Sokaknak segíthet az ártalmas dohányzásról való leszokásban, hiszen alapjaiban ugyanazt az érzést nyújtja, mint a klasszikus változat.