A szájápolás legfontosabb kelléke kétségkívül a fogkefe. A páciensek körében az egyik leggyakoribb kérdés a fogkefe cseréjére vonatkozik. Ha benned is felmerült a kérdés, akkor olvass tovább, az alábbiakban választ kaphatsz!

A MesterDent Fogászati Rendelő fogorvosai teljes körű fogászati ellátás keretében gyakran adnak tanácsot a fogkefét illetően, beleértve az optimális csere periódusát is. Mindezt a páciens igényeit és a magas szintű ellátását szem előtt tartva.

A MesterDent Fogászati Rendelőben mikroszkópos gyökérkezeléssel, fogpótlással, esztétikai fogászattal, szájsebészettel, általános fogászattal foglalkoznak. Emellett fogászati CT és röntgen segíti a diagnosztikát.

Mikor indokolt cserélni a fogkefét?

Alapesetben a fogkefét körülbelül három havonta szükséges cserélni. Ennyi idő alatt a sörték állása megváltozik, kezdenek tönkremenni, melyek következtében kevésbé hatékony tisztításra képesek. Ráadásul minél hosszabb ideig használod a fogkefét, annál nagyobb eséllyel szaporodnak el rajta a különféle baktériumok.

Ha a sörték látványosan össze-vissza állnak, vagyis elhasználódtak, akkor jobb, ha nem kínlódsz a fogkefével, hanem vásárolsz egy újat. A szétálló sörtékkel egyáltalán nem hatékony a fogmosás, így jobb a csere mellett dönteni.

Ha azt tapasztalod, hogy a sörték rövid időn belül tönkremennek, akkor nem feltétlenül a fogkefe minőségével van gond, habár ez is lehet, de sokkal valószínűbb, hogy a fogmosási technikád nem a legmegfelelőbb. Ezen úgy tudsz javítani, ha egy szakember segítségét kéred.

Ha bármilyen betegségben szenvedsz, akkor a gyógyulást követően szintén érdemes lecserélni a fogkefédet. A betegség során valószínűleg rengeteg kórokozó került a fogkefédre, így könnyen belátható, hogy egy ilyen eszközzel nem tudod megtisztítani a fogaidat. Viszont azt kockáztatod, hogy a betegség újra kiújul, vagy más egyéb problémákkal kell fogorvoshoz fordulnod.

A fogköztisztító kefe cseréje

Az igazán alaposak nem csupán fogkefével tisztítják meg a fogaikat, hanem fogselymet vagy fogköztisztító kefét is használnak. Ha te is alkalmazod az utóbbit, akkor bizonyos időközönként ennek cseréjére is sort kell keríteni. A legjobb, ha pár hetente lecseréled, de bizonyos jelekből is tudsz következtetni, hogy eljött a váltás ideje. Ilyen jel, ha a sörték száma jócskán megfogyatkozott vagy a középső, vékony drótszál meggörbült.

Fogkefe kiválasztása okosan

Ha új fogkefe beszerzésére szánod el magad, akkor fontos, hogy ne az ár alapján hozd meg a döntést! Sokkal okosabb döntés, ha olyan szempontokat tartasz szem előtt, mint például a sörte keménysége, azok száma, valamint, hogy hagyományos vagy elektromos típusra van szükséged. A legfontosabb, hogy a saját igényeidnek megfelelően válaszd ki az eszközt! Ha teljesen tanácstalan vagy, akkor célszerű egyeztetni a fogorvosoddal!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.