Milyenek a jól nevelt nők ruha nélkül?

Chloë Sevigny és Hanne Gaby Odiele is arcukat és testüket adták egy nem sokára megjelenő fotós könyvhöz, amely a fényképezés művészetén keresztül a nőiséget kutatja. Hogy mit jelent valójában nőnek lenni, senki nem tudhatja jobban egy olyan alkotónál, aki maga is nő. Ezért is hitelesek Brianna Capozzi fotói, aki sajátosan értelmezi a jólneveltséget.

A New York-i fotóművész azáltal szerzett hírnevet magának, hogy erős, vibráló egyéniségű nőket fényképezett olyan beállításokban, amelyek a szürreális és a banális között egyensúlyoznak. Meghökkentőre sikeredett legújabb munkája is. Elmondása szerint a legkülönbözőbb oldalait akarta megmutatni, hogy mit jelent nőnek lenni.

Senkinek nem akartam „az erős nő” imázsát lenyomni a torkán, mert ez nem minden, amik vagyunk. Túlhaladjuk ezt. Mert erősek vagyunk, igen, de nekünk is megvannak a magunk hiányosságai és bizonytalanságai

– mondta Capozzi, majd hozzátette: “A képekből áradó őszinteség abból fakad, hogy olyan nőkkel dolgoztam, akik tisztában vannak önmagukkal.”

Tumblr P8227Fnzad1Qz6F9Yo2 500 E1525259376307
/ Fotó: Brianna Capozzi

Az album szerves részét képezik azok a ruhák, amelyeket a fotózott nők viselnek, vagy mint sok esetben, nem viselnek. A könyvbe ugyanis olyan tételek is bekerültek, melyeken a lányok meztelenek. Sokan kérdezik tőle, hogy mi a jelentése ennek. Capozzi szerint ez nem jelent sokat. Inkább arról van szó, hogy „a testek csak testek, és az, hogy meztelenek, ugyanolyan normális, mint az, ha ruha volna rajtuk.”

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból