Milyenek a jól nevelt nők ruha nélkül?

Chloë Sevigny és Hanne Gaby Odiele is arcukat és testüket adták egy nem sokára megjelenő fotós könyvhöz, amely a fényképezés művészetén keresztül a nőiséget kutatja. Hogy mit jelent valójában nőnek lenni, senki nem tudhatja jobban egy olyan alkotónál, aki maga is nő. Ezért is hitelesek Brianna Capozzi fotói, aki sajátosan értelmezi a jólneveltséget.

A New York-i fotóművész azáltal szerzett hírnevet magának, hogy erős, vibráló egyéniségű nőket fényképezett olyan beállításokban, amelyek a szürreális és a banális között egyensúlyoznak. Meghökkentőre sikeredett legújabb munkája is. Elmondása szerint a legkülönbözőbb oldalait akarta megmutatni, hogy mit jelent nőnek lenni.

Senkinek nem akartam „az erős nő” imázsát lenyomni a torkán, mert ez nem minden, amik vagyunk. Túlhaladjuk ezt. Mert erősek vagyunk, igen, de nekünk is megvannak a magunk hiányosságai és bizonytalanságai

– mondta Capozzi, majd hozzátette: “A képekből áradó őszinteség abból fakad, hogy olyan nőkkel dolgoztam, akik tisztában vannak önmagukkal.”

tumblr p8227fnZaD1qz6f9yo2 500 e1525259376307
/ Fotó: Brianna Capozzi

Az album szerves részét képezik azok a ruhák, amelyeket a fotózott nők viselnek, vagy mint sok esetben, nem viselnek. A könyvbe ugyanis olyan tételek is bekerültek, melyeken a lányok meztelenek. Sokan kérdezik tőle, hogy mi a jelentése ennek. Capozzi szerint ez nem jelent sokat. Inkább arról van szó, hogy „a testek csak testek, és az, hogy meztelenek, ugyanolyan normális, mint az, ha ruha volna rajtuk.”

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból