Cikkünkben többek között utánajártunk annak, hogy mikor van szükség közhiteles cégkivonatra. Továbbá azt is eláruljuk, hogy pontosan milyen adatokat tartalmaz ez a dokumentum, és honnan lehet megrendelni.

Honnan lehet beszerezni a dokumentumot?

A Cégtaláló szolgáltatásán keresztül egyszerűen és kényelmesen beszerezhető a közhiteles cégkivonat az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat adatbázisából. A megrendelt dokumentum postán (elsőbbségi küldeményként) vagy futárral jut el a megrendelőkhöz.

Mikor van szükség közhiteles cégkivonatra az üzleti életben?

Cégkivonatra az üzleti élet során sok esetben szükség van. Például a banki ügyintézések alkalmával, .bankszámlanyitáskor vagy hitelfelvételkor, illetve a pályázati anyagok benyújtása során.

Emellett természetesen számos egyéb hivatali ügyintézés alkalmával szükség lehet erre a hivatalos dokumentumra. Mindemellett természetesen a cégkivonaton szereplő adatok az üzleti döntések meghozatalakor is hasznosak lehetnek. Hiszen azonnal kiderül minden negatív esemény az adott céggel kapcsolatban, még a szerződések megkötése előtt.

A hagyományos, papíralapú, közhiteles formája a cégkivonatnak

A közhiteles cégkivonat hitelességi szintje a legmagasabb, szóval mindenhol elfogadják, minden ügyintézés során megfelel. Ez a dokumentum lényegében a hagyományos, papíralapú, közhiteles formája a cégkivonatnak. Hatályos, hiteles és napi frissítésű céges adatokat tartalmaz. Továbbá szerepel rajta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálatának pecsétje.

Érdemes minden esetben megkérdezni a befogadó intézményt a cégkivonat megrendelése előtt, hogy milyen változatra van szükségük. Sok esetben elfogadják az e-hiteles cégkivonatot is, és ebben az esetben teljesen felesleges közhiteles változatot igényelni.

Pontosan milyen adatokat tartalmaz a közhiteles cégkivonat?

Ez a dokumentum minden olyan információt tartalmaz, amely aktuálisan szerepel a cégbíróság által vezetett cégjegyzékben. Cégformától függő és attól független adatokat egyaránt magában foglal a dokumentum. A közhiteles cégkivonaton szerepel többek között a cégjegyzékszám, a cégnév, a székhely, a telephely, a fióktelep, a főtevékenység, a jegyzett tőke, az adószám, a státusz, a bejegyzés dátuma, a cégforma, a rövidített cégnév (bejegyzés dátumával), valamint a létesítő okirat kelte módosításainak dátumai.

Továbbá szerepel rajta a jegyzett tőke megoszlása (pénz és nem pénzbeli), a képviselet módja, a képviseletre jogosul(tak) adatai, a könyvvizsgáló(k) adatai, a cég statisztikai számjele, a cég pénzforgalmi jelzőszáma és a tag(ok) adatai. Szóval a cégkivonaton minden olyan információ szerepel, amire szükség lehet az üzleti ügyintézések során. Azonban ez a dokumentum a cégre vonatkozó törölt adatokat nem tartalmazza.

Ha tehát szeretne biztosra menni, nézzen utána az adott cégnek a lehető legalaposabban a Cégtaláló segítségével!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.