Cikkünkben többek között utánajártunk annak, hogy mikor van szükség közhiteles cégkivonatra. Továbbá azt is eláruljuk, hogy pontosan milyen adatokat tartalmaz ez a dokumentum, és honnan lehet megrendelni.

Honnan lehet beszerezni a dokumentumot?

A Cégtaláló szolgáltatásán keresztül egyszerűen és kényelmesen beszerezhető a közhiteles cégkivonat az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat adatbázisából. A megrendelt dokumentum postán (elsőbbségi küldeményként) vagy futárral jut el a megrendelőkhöz.

Mikor van szükség közhiteles cégkivonatra az üzleti életben?

Cégkivonatra az üzleti élet során sok esetben szükség van. Például a banki ügyintézések alkalmával, .bankszámlanyitáskor vagy hitelfelvételkor, illetve a pályázati anyagok benyújtása során.

Emellett természetesen számos egyéb hivatali ügyintézés alkalmával szükség lehet erre a hivatalos dokumentumra. Mindemellett természetesen a cégkivonaton szereplő adatok az üzleti döntések meghozatalakor is hasznosak lehetnek. Hiszen azonnal kiderül minden negatív esemény az adott céggel kapcsolatban, még a szerződések megkötése előtt.

A hagyományos, papíralapú, közhiteles formája a cégkivonatnak

A közhiteles cégkivonat hitelességi szintje a legmagasabb, szóval mindenhol elfogadják, minden ügyintézés során megfelel. Ez a dokumentum lényegében a hagyományos, papíralapú, közhiteles formája a cégkivonatnak. Hatályos, hiteles és napi frissítésű céges adatokat tartalmaz. Továbbá szerepel rajta az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálatának pecsétje.

Érdemes minden esetben megkérdezni a befogadó intézményt a cégkivonat megrendelése előtt, hogy milyen változatra van szükségük. Sok esetben elfogadják az e-hiteles cégkivonatot is, és ebben az esetben teljesen felesleges közhiteles változatot igényelni.

Pontosan milyen adatokat tartalmaz a közhiteles cégkivonat?

Ez a dokumentum minden olyan információt tartalmaz, amely aktuálisan szerepel a cégbíróság által vezetett cégjegyzékben. Cégformától függő és attól független adatokat egyaránt magában foglal a dokumentum. A közhiteles cégkivonaton szerepel többek között a cégjegyzékszám, a cégnév, a székhely, a telephely, a fióktelep, a főtevékenység, a jegyzett tőke, az adószám, a státusz, a bejegyzés dátuma, a cégforma, a rövidített cégnév (bejegyzés dátumával), valamint a létesítő okirat kelte módosításainak dátumai.

Továbbá szerepel rajta a jegyzett tőke megoszlása (pénz és nem pénzbeli), a képviselet módja, a képviseletre jogosul(tak) adatai, a könyvvizsgáló(k) adatai, a cég statisztikai számjele, a cég pénzforgalmi jelzőszáma és a tag(ok) adatai. Szóval a cégkivonaton minden olyan információ szerepel, amire szükség lehet az üzleti ügyintézések során. Azonban ez a dokumentum a cégre vonatkozó törölt adatokat nem tartalmazza.

Ha tehát szeretne biztosra menni, nézzen utána az adott cégnek a lehető legalaposabban a Cégtaláló segítségével!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.

Joyful aged woman looking at her beloved man

Hogyan éled majd meg a nyugdíjas éveket?

A nyugdíjas éveink során számos kihívással kell majd szembenéznünk. Idős korunkra már több lesz az egészségügyi problémánk, de nem szabad mindig csak a negatívumokra koncentrálni!

https-_www.geminiduo.hu_ - 2022 december - Cikk3

Stílusos kádtöltő csaptelepek

Lakásfelújítás vagy építés alkalmából talán nem a legfontosabb kérdések között szokott szerepelni a fürdőszoba kialakítása, pedig ez az a helyiség, ahol minden napunk kezdődik és végződik, ahol pihenhetünk és feltöltődhetünk és amely helyiség jelentősége messze túlmutat azon, miszerint csak a tisztálkodás helyszíne legyen.