Amikor egy új lakásba költözünk, vagy a meglévő fürdőszobát átalakítjuk, a mosdó esetében is dűlőre kell jutnunk. Azt gondolná az ember, hogy a mosdókagyló kiválasztása az egyik legegyszerűbb feladat, pedig sok mindent kell mérlegelni, ráadásul a piacon már tömérdek márkával és termékcsaláddal találkozhatunk.

A mosdókiválasztás legfőbb szempontjai

Napjainkban már rengeteg kollekció közül lehet választani a mosdókagylók piacán is. A legismertebb porcelántól kezdve az elegáns öntöttmárvány mosdón át már akár kőből készült mosdót is vásárolhatunk.

A kiválasztásunkat befolyásoló egyik legfontosabb ismérv a fürdőszoba alapterülete, illetve a mosdó számára kialakított rész nagysága. Ha a berendezések a kialakítást lehetővé teszik, akkor el kell dönteni, hogy szabadon álló, pultra fektetett vagy szekrénybe beépített mosdót szeretnénk-e.
Következnek az esztétikai szempontok, milyen formavilág illik hozzánk, illetve a már meglévő fürdőszobai bútorokhoz, kiegészítőkhöz. De mindennél fontosabb, hogy milyen lesz az adott szaniter időtállósága, anyaga, hiszen a mosdókagyló használatát nem néhány évre tervezzük.

Kulcskérdés a hőérzet

Nem is gondolnánk, de a mosdók anyagukat tekintve más hőmérséklettel rendelkeznek. Fontolóra kell venni, hogy zavar-e minket, ha esetleg reggelente egy hűvösebb szaniterhez kell hozzáérni, amikor készülődünk.
Milyen gyakran lesz használatban az a mosdó és hogy tervezzük takarítani? Mennyire vagyunk háklisak egy-egy ottmaradó vízcseppnyomra vagy tisztítószer foltra?

A javítás is mérlegelendő!

A mosdókagylók esetében is bármikor bekövetkezhet baleset. Ráesik, ráfolyik valami, amely foltot vagy hajszálér-berepedéseket hagy maga után. Nem mindegy, hogy mennyire tudjuk letisztítani, és hogy egyáltalán tudjuk-e javítani.
A legközkedveltebb mosdókagylótípus a porcelán. Sokan szeretik könnyű tisztíthatósága, idő- és hőállósága miatt. A zománc és rozsdamentes acélanyagok is közismertek, de velük már vigyázni kell, könnyen megsérülhetnek és bizonyos vegyszerek foltot hagyhatnak a felületükön.
Léteznek már tiszta üvegből készült mosdótálak is, a lehető legerősebb üvegből, de nem kell hangsúlyozni, hogy bármilyen edzett is az az üveg, a legkönnyebben sérül. A tisztításáról nem is beszélve, hiszen egy üvegmosdó csak akkor gyönyörű, ha makulátlanul csillog.
Az elképzeléseknek csak a fantázia szabhat határt, amikor a fából faragott, betonból kiöntött vagy kőből készült mosdókra gondolunk. Azonban, ha ezekkel bármilyen sérülés történik, szinte csak a csere segíthet.

Az öntöttmárvány mosdócsaládok

Ha nem szeretnénk lemondani sem a minőségről, sem az esztétikumról, az öntöttmárvány mosdó a legjobb választás, speciális ötvözetű, kizárólag természetes anyagokból öntött kialakításának köszönhetően. Tisztítása gyors és egyszerű.
Ha pedig netán javításra szorulna, az is könnyen megoldható egy javítókészlet segítségével. A Gemini-Duo webáruházban számos öntöttmárvány mosdó közül választhatsz sok más szanitertermék mellett.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.