Te is épp mosógépvásárlás előtt állsz, de nem tudsz eligazodni a kínálatban? Nem vagy egyedül! Amennyiben nemcsak a készülék mérete, fajtája, színe, a programok száma számít, hanem az is, mennyire energiatakarékos a gép, akkor a címkét mindenképp nézd meg!

Mit mutat a címke?

Ezen a kis papíron piktogramok segítségével összefoglalják, mire számíthatunk hosszú távon. A legjobbak természetesen azok a gépek, amelyek megkapták a legmagasabb energiahatékonysági besorolást.

A Pepita.hu A kategóriás mosógépek széles palettáját sorakoztatja fel, innen nagyon egyszerű választani. A szűrők segítségével rövid idő alatt megtalálhatod az ideális modellt. Na, de mi mit jelent a címkén?

2021-ben történt változás

Az Európai Unió szabályozására 2021-ben megváltozott az energiahatékonysági besorolás. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy az új modelleken nem látsz A+++ jelzést. Ez nem véletlen! Ugyanis sokkal egyszerűbben és informatívabban közlik ma már a gyártók, mi mit jelent.

A régi A+++ jelenleg az A kategória. Ide valóban a legmodernebb gépek tartoznak – többek közt a Candy mosógépek kapták meg ezt a minősítést. A gyártó termékei nagyon népszerűek a Pepita.hu vásárlói körében is, csupa jó visszajelzés érkezik azoktól, akik már ezek közül választottak.

Az F osztályú elektronikai eszközök 2024-ben kifutnak, hiszen mindenki érdeke, hogy a legjobb minőségű gépeket használják az emberek.

Fontos változás még, hogy a címkéken nemcsak az energiahatékonyság van feltüntetve, hanem sok más is: többek közt a zajszint mértéke. Ez pedig egy mosógép esetében szintén sokat számít.

Hiszen nem egyszer csak a munkából hazaérve tudjuk elindítani a mosást, s míg a gép dolgozik, mi leheveredünk a kanapéra filmet nézni. Ám ha túl hangos a mosógép, akkor az zavarni fogja a regenerálódásunkat, pihenésünket. Épp ezért ezt a jelzést sem érdemes figyelmen kívül hagyni a vásárláskor!

Konkrét példával szemléltetve

Nézzünk is egy konkrét példát! A Candy RP 4106BWMR/1-S elöltöltős mosógép bemutatásával szemléltetjük, mi látható a címkén!

Ez a készülék A besorolást kapott: 100 mosási ciklus alapján tesztelték és állapították meg ezt az értéket. Ilyenkor az Eco 40-60 programot veszik alapul. Ez alapján számolják ki a súlyozott energiafogyasztást: ez itt 51 kWh.

A következő sorban három jelzés látható:

  • A maximális töltet (a vizsgált Candy mosógép esetében ez 10 kg!)
  • Az Eco 40-60 program mosási ideje (ez itt 3 óra 59 perc)
  • A súlyozott vízfogyasztás literben megadva, egy működési ciklusra vetítve (51 liter itt)

Az alsó sorban találjuk a centrifugálás hatékonysági osztályát, ezt egy kifacsart, vizes póló ikonja jelzi, mellette a zajkibocsátási értéket a centrifugálás során. Ez lehet az, ami számít, ha szeretsz tévézni, zenét hallgatni – miközben megy a mosógép. Kisbabás családoknál is fontos, mekkora ez az érték. Jellemzően itt B kategóriát fogunk látni.

Reméljük, sikerül most már eligazodnod a jelzéseken. Ha nem vagy biztos benne, melyik mosógépet válaszd, kérd a Pepita.hu munkatársainak a segítségét!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsrentben.com - 2024 május - Cikk2

Az autómegosztás új korszaka

A carsharing alkalmazások és a hagyományos autóbérlési lehetőségek is nagy népszerűségnek örvendenek, ugyanakkor ezek mellett felütötte a fejét az autómegosztásnak egy új formája.

https-__furdokadajto.com_ - 2024 május - Cikk2

Mikor érzi már magát igazán öregnek egy ember?

Sok mindenen tetten érhető az idő múlása: gyermek- és kamaszéveink kedvenc zenészei és filmszínészei már nem alkotnak, sok esetben már nem is élnek, vagy épp azon, hogy olyan filmekből idézünk, amikről a fiatalabb generációknak fogalma sincs. Vagy éppen azon, hogy sokkal nehezebben mozgunk, és már a hétköznapi rutinfeladatok is kihívást jelentenek.

https-__www.falatozoo.hu_ - 2024 május - Cikk2

Kutyafajta, amelyet az egész világon kedvelnek

Ha azt hallod, hogy az egyik legnépszerűbb kutyafajta és ha engedelmességről van szó, akkor talán nem is lehetne hozzá hasonlót találni, akkor nem lesz igazán nehéz kitalálnod, hogy a golden retrieverről van szó.

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.