Követem Közélet A kormány megígérte, így be is nyújtotta az MTA-t...

A kormány megígérte, így be is nyújtotta az MTA-t kivéreztető törvényjavaslatot

Promóció

Az EP-választás után folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia kivéreztetése. Ahogyan Palkovics László megígérte, úgy be is nyújtotta a törvényjavaslatot az MTA kutatóhálózatának kiszervezéséről.

Promóció
- Advertisement -

Mint ismert, az EP-választás után ismét nekilátott Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezető minsztere a Magyar Tudományos Akadémia kivéreztetésének. Egy törvénymódosítással próbálja betörni az MTA-t.

A Magyar Tudományos Akadémia épülete

A kiszivárgott tervezet szerint augusztus 1-jén erővel venné el a kormány az MTA kutatóintézeteit. Sőt, köteleznék, hogy a vagyonár adja át ingyenes használatba, ami tulajdonképpen államosítást jelentene.

Hétfőn írta meg a Magyar Narancs, hogy Palkovics László azt nyilatkozta, kedden benyújtja az MTA kutatóhálózatának kiszervezéséről szóló törvényjavaslatot. Ahogy megígérte, be is tartotta: itt olvasható a teljes javaslat.

A kormány hajthatatlan, az MTA elnöke még mindig bizakodó

A kutatóintézetek átalakításával kapcsolatban a kormány álláspontja egy éve változatlan, szerdán az innovációs és technológiai miniszter, Palkovics László ennek részleteiről tárgyalt az MTA elnökével. A Magyar Tudományos Akadémia elnöksége levélben magyarázza a múlt pénteken aláírt szándéknyilatkozatot. Pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel megállapodott Lovász László elnökkel, hogy az MTA megtarthatja vagyonát, és a kutatóintézeteket egyben tartva ugyan, de leválasztják az intézményről.

Mint mondta hétfőn Palkovics, “minél gyorsabban legyen meg az új szervezet, és akkor mindenki tudja, hogyan mihez fog tudni alkalmazkodni.” Hozzátette, hogy az új törvény elfogadásához nem kell kétharmados parlamenti többség, hiszen az akadémiai törvény nem kétharmados.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3