Megszavazta az Országgyűlés kormánypárti többséggel a Magyar Tudományos Akadémia átalakításáról szóló javaslatot. Pár órával később az intézmény online helyesírás-ellenrőző weboldala elsötétült.

Kedden megszavazta az Országgyűlés a Magyar Tudományos Akadémia Palkovics László, Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszter javaslatát. Az elfogadott szabály azt jelenti, hogy az intézmény kutatóintézetek-hálózatának működtetése átkerül az újonnan létrejövő Eötvös Lóránd Kutatási Hálózathoz.

Most már hivatalos: megszavazták az MTA-t átalakítását

Nagyon rég húzódott már az egyeztetés az Magyar Tudományos AKadémia (MTA), annak elnöke, Lovász László és a kormány, Palkovics László között. Volt, amikor megzsarolhatta Palkovics az MTA elnökét. Volt, hogy információk szerint közel álltak a megállapodásra. Volt, hogy a kormány hajhatatlan volt, de Lovász bizakodó.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma tüntetést szervezett ma 16 órára, a Széchenyi térre, hogy demonstráljanak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Magyar Tudományos Akadémia megcsonkítása bűn a tudomány ellen, bűn a nemzet ellen, és bűn a magyar kultúra ellen[/perfectpullquote]

– írják közleményükben az ADF tagjai.

Mta Helyesírás Ellenőrző
Így Néz Ki Általában A Magyar Tudományos Akadémia Online Helyesírás-Ellenőrző Weboldala

A Magyar Tudományos Akadémia online helyesírás-ellenőrző weboldala használhatatlan, elsötétült. A Nyevtudományi Intézet és a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja is tiltakozik a döntés ellen, Facebook-oldalukon ezt írják.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A magyar parlament ma megszavazta az MTA kutatóhálózat leválasztását az MTA-ról. Ezzel az Erőforrástérkép létalapja megszűnt. Köszönjük, hogy követtek minket, és reméljük segítségükre voltunk a munkájukban[/perfectpullquote]

– írják. Hozzáteszik, “az Erőforrástérkép további sorsa még kérdéses. Amint tudunk valamit értesíteni fogjuk az Erőforrástérkép felhasználóit.”

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet