Az aggódó édesanya kétségbeesetten kérte az orvosok segítségét a sürgősségi osztályon.

Egy angliai ötéves kisfiú vérmérgezésben halt meg, mindössze néhány órával azután, hogy gyomorrontással diagnosztizálva hazaküldték.

Theodore Paul Cheetham-Serjent az édesanyja kétszer is bevitte a wigani Royal Albert Edward Infirmary kórházba. A kisfiú ugyanis nagyon eltérő tüneteket produkált, elsőként jéghidegek lettek a lábai és a kezei, majd hirtelen tűzforró lett, hasmenés és láz tört rá – számolt be az esetről a brit Daily Star.

Az anya kétségbeesetten kérte az orvosok segítségét a sürgősségi osztályon.

A gyakornok orvos, aki megvizsgálta a fiút, bakteriális és vírusos hasi fertőzéssel diagnosztizálta, majd hazaengedte. Azonban nem vett sem vért, sem pedig vizeletmintát, ami mind-mind a helyes diagnózisra utalhatott volna.

Kapcsolódó cikk

Mint a Daily Star írta, az édesanya jutalomként az egyik gyorsétterembe vitte a kisfiút, mit sem sejtve.

Később azonban Theo álmából hányva ébredt fel. Anyja az éjszaka közepén a mentősöket riasztotta, akiknek egyértelmű lett, hogy vérmérgezés okozza a tüneteket, így azonnal antibiotikumot adtak neki.

Intubálták a fiút, aki másnap reggel szívrohamot kapott. Akkor még sikeresen újjáélesztették, de alig fél órával később egy másik szívrohamot kapott, amely végzetesnek bizonyult.

A lap azt írta, a vizsgálatok megállapították, hogy Theo természetes halált halt. Ám azt is megerősítették, hogy ha időben felfedezte volna a gyakornok orvos a vérmérgezést, akkor életben maradhatott volna.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet