Mundruczó Kornél színházrendezőként tér vissza a Velencei Biennáléra, ahol a Proton Színház Nehéz istennek lenni című előadását láthatja a közönség kedden és szerdán.

Ismét egy Mundruczó-produkció mutatkozik be Velencében

A produkció Velencében búcsúzik a külföldi, augusztus végén Budapesten pedig a magyar közönségtől – olvasható a Proton Színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint kiemelik, egy évvel azután, hogy Pieces of a Woman című filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában bemutatták, Mundruczó Kornél ismét szerepel a Velencei Biennálé programjában, de ezúttal a színházi szekcióban.

A Nehéz istennek lenni olaszországi premierjét szabadtéren, az Alfredo Albanese parkban tartják. A 2010-es bemutató óta eltelt 11 év alatt a Proton Színház produkciója bejárta Európát, és Ausztráliába is eljutott, a mostani lesz a 19. és egyben utolsó vendégjátéka. A Sztrugackij fivérek ihlette darabban Láng Annamáriát, Wéber Katát, Kiss Diána Magdolnát, Gera Marinát, Rába Rolandot, Bánki Gergelyt, Katona Lászlót, Friedenthal Zoltánt, Szemenyei Jánost és Nagy Zsoltot láthatja a közönség.

A magyar közönség augusztus végén láthatja még a Nehéz istennek lennit

A Biennale Teatro idei programját a nemzetközi hírű ricci/forte társulat alapítói, Stefano Ricci és Gianni Forte állították össze. A művészeti vezetők Mundruczó Kornél rendezése mellett meghívták Hód Adrienn társulatát, a szintén magyar Hodworksöt, valamint olyan neves nemzetközi alkotókat, mint a lengyel Krzysztof Warlikowski, az angol Kae Tempest vagy a német Thomas Ostermeier.

A magyar közönség augusztus 27-én, 28-án és 29-én a Gyömrői út 156. szám alatt található raktárban láthatja utoljára a Proton Színház első, saját gyártású, nemzetközi koprodukcióban készült előadását, amely ezúttal az Örkény István Színházzal együttműködésben fog megvalósulni. A búcsú ez alkalommal egyben ünnep is lesz, ugyanis a színdarab 75. előadása is erre az utolsó blokkra fog esni – emelik ki a közleményben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet