A biztonságos munkavégzés és az ehhez szükséges megfelelő eszközök egyre fontosabbá válnak. Napjainkra a munkavédelmi eszközök és ruházatok túlmutatnak az egyszerű neoncsíkkal ellátott, sárga láthatósági mellényen.
A munkavállalóra leselkedő veszélyek nem minden munkakörben azonosak, ebből kifolyólag nem eltérő szintű biztonsági intézkedésekre és munkavédelmi felszerelésekre van szükség a különböző feladatoknál.

Miért fontos a biztonságos munkavégzés?

Röviden és tömören azért fontos mindent megtenni a megfelelő biztonság garantálása érdekében, hogy senki ne sérüljön meg. Alapvető, hogy az emberi élet és az emberi egészség mindig, mindennél fontosabb.
Vannak azonban olyan kockázatok, amelyek nem jelentenek életveszélyt, sem pedig maradandó sérülést, azonban ezek ellen is nagyon ajánlott védekezni. A kisebb sérülések is jelentősen hátráltatni tudják a munkavállalót a munkavégzésben és akár a hétköznapi életben. A cégvezetők számára ez azt jelenti, hogy akár egy kisebb és egyáltalán nem súlyos sérülés miatt is kieshet órákra vagy napokra a munkavégzésből a munkavállaló. Ha kiesik a munkavégzésből a munkavállaló, akkor nem tudja elvégezni a feladatait, azaz nem tud hozzájárulni a vállalat működéséhez, a többi munkatársnak kell ellátnia a sérült személy feladatait, vagy pedig meg kell várni, amíg felépül.
Ez számos logisztikai problémákat okoz, ugyanis át kell strukturálni a feladatokat és a munkaidőt, gondoskodni kell a helyettesítésről, stb.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy még a legkisebb munkahelyi baleset miatt történő hiányzás esetében is fennakadásokkal kell számolni, ami végső soron bevételkiesést is jelenthet.

Alapvető munkavédelmi felszerelések

Azt, hogy mi számít alapvető felszerelésnek, azaz mi az, amit mindenképpen érdemes hordani, sok minden befolyásolja. Például sötétben történő munkavégzés esetében egyértelmű, hogy az alapvető felszerelések közé tartozik a már korábban is említett láthatósági mellény. Ha a sötét mellett még hideg is van az adott munkaállomáson, akkor a mellény helyett inkább egy láthatósági kabát ajánlott, ami azt is biztosítja, hogy ne fázzon az illető.
Egy építkezésen teljesen egyértelmű, hogy a koponya védelmének érdekében munkavédelmi sisakot kell hordani. Építkezésen, illetve olyan munkaállomásokon, ahol nehéz szerszámokkal és munkagépekkel dolgoznak, esetleg éles tárgyak vannak a talajon, ott elengedhetetlenek a megfelelő munkavédelmi lábbelik.

Amennyiben munkavédelmi eszközöket keresel, akkor érdemes megnézned a Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipőit.

Speciális munkavédelmi felszerelések

A kényelem nagyon fontos, a komfortérzet segítheti a munkavégzést, ezért nem szabad megfeledkezni a kiegészítőkről sem. Vannak zoknik, amelyeket kimondottan úgy terveztek, hogy kényelmesebbé tegyék a munkavédelmi lábbelik viselését.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

klasszikus_gitarok_falnal_intermuzika

A klasszikus gitárokról, kezdőknek

A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat.

hisense-klima.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Milyen szabályokra kell figyelnünk a  klíma beszerelése előtt?

Az utóbbi években egyre több ember, cég dönt klímaberendezés felszerelése mellett, ugyanis egyrészt a növekvő energiaárak, másrészt a környezetváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése a nyári hónapokban maga után vonja, hogy alternatív fűtési-hűtési megoldásokat keressünk.

netpolc.hu - 2023 március - LinkMarketing - 3

Tippek a tökéletes szakács kabát kiválasztásához

A legtöbb étterem konyhájában a séfek és a szakácsok munkaruhában végzik feladataikat. A szakács kabátok sokrétű célt szolgálnak, elsősorban védelmet nyújtanak a konyhai szennyeződések ellen, kényelmet biztosítanak és megkülönböztetik a szakácsokat a konyhai személyzettől.

https-zoneklima.hu - 2023 március - Cikk 2

6 érv, a hőszivattyú telepítése mellett

A fosszilis energiahordozók kora lassan lejár a készletek kimerülése, az ezeket használó berendezések károsanyag-kibocsátása, valamint az új építésekre vonatkozó, a megújuló energiák használatát előíró szabályozások miatt, így a hőszivattyúk egyre nagyobb szerephez jutnak a jövőben.

https-__www.voxpay.hu_ - 2023 március - Cikk6

Parkolás, autópálya-matrica, tömegközlekedési jegy: mindhárom elfér egy alkalmazásban, de hogyan?

A 21. század egyik legnagyobb találmányai az okostelefonok, amelyek teljesen megreformálták a “telefonálásról” kialakult képünket, valamint a mobiltelefon, mint eszköz is egészen más funkciókat kapott. Ma már nem csak arra használjuk őket, hogy felhívjunk valakit, hanem sokkal több funkció elfér bennük. Ilyen például az is, hogy már másodpercek alatt vásárolhatunk mobiljegyeket.

toptarget.hu - 2023 március - LinkMarketing - 1

A Google Shopping nyújtotta lehetőségek

Ha az utóbbi néhány évben kerestünk már rá valamilyen termékre a Google rendszerében bizonyára észrevettük, hogy az oldal tetején a szöveges hirdetéstől külön blokkban, csempéken jelentek meg a keresésnek megfelelő termékek képei.

https-meseloajandekok.hu - 2023 március - Cikk2

Személyre szóló ajándékok bármilyen alkalomra

Ajándékot vásárolni sokszor nem egyszerű feladat. Egyesek számára évről évre nehezebb lesz valamilyen meglepetést találni, ami nem túlzó, de mégis érezteti az ajándékozottal, hogy személyesen neki készültünk, nem pedig valamilyen tucatmegoldással akartuk letudni a feladatot.

https-__energyhub.hu_ - 2023 február - Cikk5

EKR támogatás az energiakereskedők részére

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, vagy más néven EKR, abból a célból jött létre, hogy 2030-ban Magyarország végső energiafelhasználása a 2005-ben mért 785 PJ értéket ne haladja meg.

https-topredony.hu - 2023 február - Cikk3

Csúcsminőségű alumínium redőnyrendszerek

A precíz árnyékolás, a hatékony szigetelés és a sötétítés mellett a redőnynek számtalan praktikus funkciója ismert. Otthonunk kényelmét többféle szempontból is kifogástalanul szolgálja a magas minőségű redőny jelenléte a nyílászáróinkon.

httpswww.velekey-ekszervilag.hu - 2023 február - Cikk1

Milyen karórát érdemes választani?

Hatalmas választékkal találkozhatunk, amikor karórát szeretnénk vásárolni így nem könnyű kiválasztani azt az egyet, ami végül elnyeri a tetszésünket.

https-__marryjane.hu_ - 2023 február - Cikk1

Mit tehetünk ADHD esetén?

Aligha létezik olyan ember, aki ne hallott volna már a magatartásproblémákról, magatartás- és viselkedészavarokról, kiváltképp az ADHD-ról.