Alapvető és speciális munkavédelmi felszerelések

A biztonságos munkavégzés és az ehhez szükséges megfelelő eszközök egyre fontosabbá válnak. Napjainkra a munkavédelmi eszközök és ruházatok túlmutatnak az egyszerű neoncsíkkal ellátott, sárga láthatósági mellényen.
A munkavállalóra leselkedő veszélyek nem minden munkakörben azonosak, ebből kifolyólag nem eltérő szintű biztonsági intézkedésekre és munkavédelmi felszerelésekre van szükség a különböző feladatoknál.

Miért fontos a biztonságos munkavégzés?

Röviden és tömören azért fontos mindent megtenni a megfelelő biztonság garantálása érdekében, hogy senki ne sérüljön meg. Alapvető, hogy az emberi élet és az emberi egészség mindig, mindennél fontosabb.
Vannak azonban olyan kockázatok, amelyek nem jelentenek életveszélyt, sem pedig maradandó sérülést, azonban ezek ellen is nagyon ajánlott védekezni. A kisebb sérülések is jelentősen hátráltatni tudják a munkavállalót a munkavégzésben és akár a hétköznapi életben. A cégvezetők számára ez azt jelenti, hogy akár egy kisebb és egyáltalán nem súlyos sérülés miatt is kieshet órákra vagy napokra a munkavégzésből a munkavállaló. Ha kiesik a munkavégzésből a munkavállaló, akkor nem tudja elvégezni a feladatait, azaz nem tud hozzájárulni a vállalat működéséhez, a többi munkatársnak kell ellátnia a sérült személy feladatait, vagy pedig meg kell várni, amíg felépül.
Ez számos logisztikai problémákat okoz, ugyanis át kell strukturálni a feladatokat és a munkaidőt, gondoskodni kell a helyettesítésről, stb.
Általánosságban azt lehet mondani, hogy még a legkisebb munkahelyi baleset miatt történő hiányzás esetében is fennakadásokkal kell számolni, ami végső soron bevételkiesést is jelenthet.

Alapvető munkavédelmi felszerelések

Azt, hogy mi számít alapvető felszerelésnek, azaz mi az, amit mindenképpen érdemes hordani, sok minden befolyásolja. Például sötétben történő munkavégzés esetében egyértelmű, hogy az alapvető felszerelések közé tartozik a már korábban is említett láthatósági mellény. Ha a sötét mellett még hideg is van az adott munkaállomáson, akkor a mellény helyett inkább egy láthatósági kabát ajánlott, ami azt is biztosítja, hogy ne fázzon az illető.
Egy építkezésen teljesen egyértelmű, hogy a koponya védelmének érdekében munkavédelmi sisakot kell hordani. Építkezésen, illetve olyan munkaállomásokon, ahol nehéz szerszámokkal és munkagépekkel dolgoznak, esetleg éles tárgyak vannak a talajon, ott elengedhetetlenek a megfelelő munkavédelmi lábbelik.

Amennyiben munkavédelmi eszközöket keresel, akkor érdemes megnézned a Legjobb Munkaruha Webshop munkavédelmi cipőit.

Speciális munkavédelmi felszerelések

A kényelem nagyon fontos, a komfortérzet segítheti a munkavégzést, ezért nem szabad megfeledkezni a kiegészítőkről sem. Vannak zoknik, amelyeket kimondottan úgy terveztek, hogy kényelmesebbé tegyék a munkavédelmi lábbelik viselését.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk