A Nemzeti dal feldolgozásában részt vevő énekesnő a Békemeneten is részt vett, szerinte politikai állásfoglalása miatt támadják sokan.

Rendkívül hosszú bejegyzéssel jelentkezett a Facebookon Muri Enikő, a Sugarloaf együttes énekesnője, akit állítása szerint sok kritika ért, amiért részt vett a Nemzeti dal legújabb feldolgozásában – szemlézte a 24.hu.

Az énekes bejegyzésében köszönetet mondott Ragány Misának, Nagy Szilárdnak, Sasvári Sándornak, Nagy Ferónak, Pataky Attilának, Varga Miklósnak, Varga Viviennek, Réthy Zsazsának és Szűcs Norbertnek, amiért felkérték a produkcióban való részvételre.

Elmondta véleményét a legújabb verzióban elhangzó, sokak szerint nagyon műfajidegen “oh yeah” felkiáltásról is. Szerinte „aki készített/írt már dalt, pontosan tudja, hogy nagyjából minden dalnak van egy olyan szerkezeti része, ami a refrént megindító dinamikus felvezetés.

A Nemzeti dal esetében itt egy ilyen történt általam, figyelembe véve a hangulati/zenei környezetet”.
Muri Enikő szerint ugyanakkor nem ez volt a támadások fő oka.

Igen, számomra szimpatikus, amit a kormány képvisel, hogy a béke, a biztonság és a kiszámíthatóság a legfontosabb legyen továbbra is mindannyiunk életében

– írta Muri, aki hasonló cipőben jár, mint Tóth Gabi: mindketten énekesek, és az elmúlt időszakban egyre többet mutatkozik kormányhoz kötődő eseményeken, amiért igen megosztóvá vált a nyilvánosságban.

Kapcsolódó cikk

Muri a bejegyzésében hozzátette, hogy a fenti jelzők mellett a magyar kormánynak releváns “az emberi jólét, a családok és a munka támogatása az elsődleges a legnagyobb világjárvány és háború idején is”. 

Megjegyezte, hogy a közösségi oldalain soha nem tett ki olyan posztot, ami a politikáról szólna. Elárulta a követőinek is, akik esetleg nem értesültek róla, hogy részt vett a Békemeneten. Az ok, amiért nem osztott meg róla fotót vagy videót nem az, mert nem akarta felvállalni azt, amiben hisz, hanem azért, mert nem akarta, hogy azt higgyék a követői, hogy ezzel bármire is buzdítani akar. 

“Nem hiszem, hogy ettől én rosszabb énekesnő vagy rossz ember lennék” – zárta gondolatmenetét a Facebook-bejegyzésében.

Murin kívül más celeb is részt vett a Békemeneten, ráadásul az első sorban. Gáspár Győző elárulta, hogy mindig is fideszes volt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet