Musical készül a Majdnem híresből!

A hetvenes évek életérzése, egy tinédzser rockrajongó, a legendás Rolling Stone magazin, ikonikus zenekarok és minden, ami a sex-and-drugs-and-rock’n’roll szentháromságba belefér. Erről szólt a Majdnem híres című film, amiből nemsokára musical készül.

A 2000-ben készült filmet Cameron Crowe írta és rendezte. A zeneőrült és újságírói ambíciókat dédelgető kissrácot Patrick Fugit alakította. Partnerei többek között Kate Hudson, Frances McDormand és az azóta sajnos elhunyt Philip Seymour Hoffman voltak.

3C01E77F31378F42D90A238Af6B521729D9267D1
Jelenet A Filmből: Kate Hudson És Patrick Fugit / Fotó: The New Republic

A film anno Crowe saját élményein alapult, abból az időből, amikor alámerült a rocksztárok és grupik, a szex és drogok, no meg a nagy kiborulások egyszerre csillogó és sötét világába. Cameron Crowe fiatal íróként a Lynyrd Skynyrd-öt és Robert Plantéket, a Led Zeppelint kísérte a turnéikra. Ennek során bőséges anyagot gyűjtött a Majdnem híreshez.

Elég gyorsan kultfilm lett ikonikus aranyköpései, zenéje és a ’70-es évek semmivel össze nem téveszthető stílus-és látványvilága miatt.

Crowe most egy musical összehozásán fáradozik. Maga írja a könyvet a musicalhez, a dalszövegeken a Tony-díjas Tom Kittel dolgozik, a darabot pedig Jeremy Herrin rendeziEgyelőre sem a premier időpontja nincs meg, sem az, ki játssza Penny-t és Russellt.

Almost Famous – Tiny Dancer

Részlet a Majdnem híres című filmből. A banda a turnébuszban énekli Elton John – Tiny Dancer című dalát.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból