Június 26-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amelyen országszerte koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal várják a látogatókat.

Az első országos kulturális rendezvény, amit újra személyesen látogathatunk

Az újranyitás utáni első országos jelentőségű kulturális eseményre, a Múzeumok Éjszakájára eddig csaknem 250 intézmény regisztrált, így egy év kihagyás után a látogatók az éjszakai programok során ismét birtokba vehetik a múzeumokat – olvasható a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a 19. alkalommal megvalósuló eseménysorozatra különösen készülnek az intézmények, hiszen ez lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat.
Muzeumok Ejszakaja 2021
Az Újranyitás Utáni Első Országos Jelentőségű Kulturális Eseményre Eddig Csaknem 250 Intézmény Regisztrált / Fotó: Igor Miske / Unsplash
A Szent Iván napjához legközelebb eső szombaton kinyitják kapuikat a múzeumok, és koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást a Múzeumok Éjszakáján

A pontos múzeumi kínálatról és az aktuális részvételi feltételekről a Múzeumok Éjszakája weboldalán június 10-étől olvashatók részletes információk.

A Múzeumok éjszakája honlapján helyszín, időpont és programtípus szerint kereshetők az események, valamint mobilalkalmazás segíti a tájékozódást – áll a közleményben.

Az esemény Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban érdekességekkel, információkkal, játékokkal készülnek.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet