Hirdetés
Kezdőlap Követem Events Nagyot megy a hazai metál: Apey & the Pea és AWS a...

Nagyot megy a hazai metál: Apey & the Pea és AWS a Budapest Parkban

Erős volt eddig az év a hazai metálszíntér életében, hiszen két, több műfajt felvonultató versenyen is váratlanul, mégis nagy sikerrel győzedelmeskedett az AWS és az Apey & the Pea is.

Hirdetés

A Dal 2018-at megnyerő AWS a napokban tért vissza Lisszabonból, ahol egyetlen metál fellépőként állt színpadra a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon. Óriási figyelmet magára von a hazai és a nemzetközi sajtó által, valamint a keményebb zenét kedvelő közönség körében is. Csont nélkül jutottak tovább a május 12-i döntőbe, amit a világ egyik legnagyobb és legelismertebb metálfesztiválja, a németországi Wacken Open Air is jutalmazott.

Amellett, hogy social felületeiken folyamatos támogatásukról biztosították a zenekart, meg is hívták a srácokat az augusztusi eseményre, hogy az ottani rajongóknak is megmutathassák magukat élőben.

Cikkezett róluk a The Washington Post és a The New York Times, interjúzott velük a Vice és a legendás NME magazin is külön cikkben fejtegette a magyar zenekar helyzetét az Eurovízión. Természetesen nemcsak a nemzetközi színtéren pörögtek fel az események, itthon is gőzerővel zajlik tavaszi turnéjuk. Nyáron a legtöbb nagy fesztiválon ott lesznek. Eközben pedig már javában készül negyedik lemezük is, melyet idén októberben fognak megjelentetni. 

AWS zenekar / Fotó: Hammerworld

Az Apey & the Pea háza táján is hasonló mértékű az érdeklődés. Tavaly megjelent HEX című lemezükkel alaposan felkavarták az állóvizet, telt házas lemezbemutatójuk után sorra vették be a hazai és határon túli klubokat.

Idén pedig a Nagy-Szín-Pad versenyén söpörték be a legjobbnak járó elismerést. Ezáltal felléphetnek a Sziget, a VOLT, a Strand és a Campus fesztiválok nagyszínpadain. Sőt, egy millió forint értékben készíthetnek videóklipet. Ezen kívül a különdíjak sorából is több került hozzájuk: a 2019-es groningeni Eurosonicon, és egy cseh és lengyel fesztiválra is meghívást kaptak.

Apey and the Pea: Az egész világ ellen buzdítunk – Interjú

A kecskeméti Félelem és reszketés után mi hír az Apey and the Pea zenekar háza táján? Állításuk szerint nem terveznek kecskét áldozni vagy kinyírni egymást. Azóta a NAGY-SZÍN-PAD legjobbjai közé beválasztották a bandát. Az Apey and the Pea tagjaival beszélgettünk.

A kemény munkának köszönhetően végre szélesebb körbe is eljutott a kevésbé mainstream műfajt képviselő zenekarok híre. Egyesítik erejüket és elsöprő energiájukat a Budapest Parkban. Május 25-én a Kies vendégeskedésével fogják óriási lendülettel eltolni koncertjeiket, mielőtt belevetik magukat a fesztiválszezonba. A koncertre a helyszín felajánlásával játékot is hirdetett mindkét zenekar, elővételes jeggyel pünkösd hétfő éjfélig Heineken Lounge vagy Szentkirályi Party Páholy belépést tudnak nyerni a rajongók – a hozzátartozó fogyasztással együtt.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. május 25., 18 óra

Helyszín: Budapest Park, Budapest

Jegyár: 2.499 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Hirdetés