Az elmúlt időszakban számos területen hódít a napelemes technológia, így nem csoda, ha a napelem rendszerek megtérülési ideje rohamosan csökken. A közelgő és részben már érezhető energiaválságnak köszönhetően ez a folyamat tovább gyorsul. Aki ma napelem rendszerbe fektet be, és egy környezetbarát rendszert telepít otthonába, a jövőben számos előnyt élvezhet.

Amennyiben te is azt szeretnéd, hogy otthonod energia-háztartását részben vagy akár egészben a napenergia tartsa fenn, nézz körül a Solarzone weboldalán. Kiválaszthatod az igényeidnek legmegfelelőbb teljesítményű napelem rendszert. A megtérülési idő a piacon kapható rendszerek esetében 7-8 évre csökkent. Ez részben a jelentős technológiai fejlődésnek is köszönhető.

Mennyi ideig fog energiát termelni a napelemes rendszer?

A gyártók legnagyobb része már 15-30 évre is garanciát vállal a napelem panelekre. Nemcsak termékgarancia, hanem teljesítménygarancia is elérhető. Ennek köszönhetően a befektetett pénz megtérülése még előnyösebb feltételek között valósulhat meg.
A mai rendszerek élettartamuk ideje alatt, ami jellemzően több tíz év, stabilan termelik a villamos energiát. 15-20 év üzemelés után tapasztalható némi csökkenés, de jellemzően nem számottevő a kiesés. A technológia további fejlődése valószínűleg lehetővé teszi a rendszerek jövőbeni optimalizálást.

Mikor állnak le a napelemek?

A garancia lejárta után sem kell attól félned, hogy a panelek egyik napról a másikra leállnak. Ezek működése valószínűleg tovább folytatódik, és 25-30 év múlva is élvezheted az ingyenes energiát.

Használd ki a lehetőséget, és szerelj te is napelem rendszert otthonodba. A tetőre vagy akár a kertbe is telepíthető, ennek köszönhetően szinte minden ingatlan számára ideális megoldás egy ilyen energiatermelő egység. Számold ki, mekkora rendszerre van szükséged: a Sola Zone napelem kalkulátorával megnézheted, mennyi idő alatt térül meg a befektetésed.

Napelem rendszerek megtérülési idejének csökkentése

A mai elérhető technológia és kisebb trükkök segítségével tovább csökkenthető a megtérülési idő. A megfelelő tájolás, a panelek tisztítása, okos inverter használata nagy szerepet játszik a rendszer termelési mutatóinak javításában.
Optimalizálhatod a rendszert azzal is, ha az otthoni energiafogyasztási szokásaidat átalakítod. Hatékonyabb elektromos berendezések és eszközök használatával maximálisan kihasználható az ingyenes villamos energia. Amennyiben elektromos fűtésre váltasz, vagy elektromos/hibrid autót töltesz otthon, azzal tovább bővítheted a rendszer hatékonyságát. Ezzel együtt a megtérülési idő 6-7 évre is csökkenthető.

Gondolj a holnapra és lépj most

Az energiaárak növekednek. De nem ez a legfontosabb érv, ami a napelemes technológia használata mellett szól. A környezetvédelem és az élhetőbb jövő lehetőségének megteremtése az, ami a legfontosabb számunkra. A napelem rendszerekbe való befektetés megtérülése nemcsak pénzben mérhető, tisztább levegő, zöldebb környezet és egészségesebb élet vár ránk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.butika.hu_ - 2023 január - Cikk1

Zoknikötési útmutató

Akár új készségekkel szeretnéd kiegészíteni a már meglévő kötési tudásodat, akár csak egy olyan kisebb projektet szeretnél, amelyet könnyedén magaddal vihetsz bárhová, a zoknikötés mindkét esetben nagyszerű alternatíva lehet számodra.

soforallas.com - 2023 január - LinkMarketing - 2

Sofőrnek lenni nem leányálom

A laikusok sokszor adnak hangot annak, hogy sofőrnek lenni nem is olyan nehéz, hiszen ha valaki tud vezetni, akkor már elmehet sofőrnek is.

vitalpet.hu - 2023 január - LinkMarketing - 3

Hogyan kezdjük el kutyánk úsztatását?

Az állattartási kultúra hazánkban is egyre fejlettebb, és napjainkban már nagyon sok család teljes jogú családtagnak tekinti kutyáját, akivel minél több időt szeretne együtt tölteni.

https-__webshop.hunpohar.hu_ - 2023 január - Cikk2

A legjobb papírtörlő megtalálása a szennyeződések feltakarításához

Lehet, hogy abban a pillanatban, amikor lekaptad a papírtörlőt a polcról, nem gondolkodtál túl sokat az elérhető termékek közötti különbségeken, de ha valaha is megpróbáltál feltakarítani egy komolyabb kiömlést egy gyenge minőségű papírtörlővel, akkor tudod, hogy ebből a háztartási papírtermékből nem mindegyik egyforma.

royaltuning.hu - 2022 december - LinkMarketing - 1

Ajándékötletek nagy motorrajongóknak!

Akinek az ismeretségi körében akad olyan, aki legszívesebben soha le nem szállna a motorjáról az pontosan tudja, hogy ezeknek a fanatikusoknak mással nem igazán lehet örömet szerezni, mint valamivel, ami az imádott motorjukkal áll kapcsolatban.

https-__www.onlinecsapagybolt.hu_ - 2022 december - Cikk1

Mire jók a szimeringek?

Ha olyan berendezésben vagy szerkezetben kell megvalósítani a tömítést, ahol forgó tengely is található, akkor ezt a szimering segítségével tudjuk kivitelezni.