Sokan rossz szájízzel gondolnak vissza a középiskolai matematikaórákra, ahol sok felesleges adattal, képlettel terheltek bennünket. Már akkor felmerül többekben a kérdés: mikor fogom én ezt hasznosítani? Nos, ha még ennyi év után is emlékszel arra, hogy mi az a szögfelező, akkor nagyobb eséllyel tudod jól rögzíteni az újonnan vásárolt napvitorlát! Mutatjuk, hogyan csináld!

A napvitorla rögzítése

Manapság egyre nagyobb divat a napvitorla, sokan használják kerti árnyékolóként, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A napellenzővel szemben a napvitorla rögzítése egyszerű, nem kell hozzá különösebb szakértelem, elég, ha követjük az utasításokat és a Napvitorla webshop kiegészítőit használjuk.

A webshop munkatársai jól értenek a vásznak rögzítéséhez, így szakszerű tanácsokkal tudnak ellátni. Már több mint 3 éve foglalkoznak vízálló és vízáteresztő napvitorlák árusításával, többféle típus közül lehet választani a kínálatukból.

A vitorlák rögzítése – legyenek bár háromszög, négyzet vagy téglalap alakúak – ugyanazon az elven zajlik, így ha egyet feltettünk a megfelelő helyre, rögtön mellé is tehetjük a következőt.

Nagy divat ugyanis, hogy nem egy nagy, széles vásznat feszítenek ki az emberek a kert vagy a terasz fölé, hanem több, kisebb, eltérő színű napvitorlával teszik esztétikusabbá a területet. Nézzük, milyen mesteri fogásokat kell alkalmazni ahhoz, hogy a vitorlák kellően feszesek legyenek, és hogy a feltámadó szélben is szépen lobogjanak!

Keresd a szögfelezőt!

Az első teendőnk eldönteni, hogy hová kerül a napvitorla. Az adott terület méreténél legalább 0,5 méterrel kisebb vásznat kell választanunk, hiszen a rögzítésre is gondolnunk kell. Fontos, hogy a rögzítőelemet, amire felkerül a vitorla, a szögfelezők meghosszabbításával jelöljük ki.

A kötőelemekkel is számoljunk, kisebb vitorlák kézi feszítése esetén 13 cm-t, nagyobb vitorlák feszítéséhez minimum 35 cm-t. Ha megvan a vászon, akkor kezdjünk csak neki a tartók elhelyezéséhez.

Sokan a ház falán helyezik el az egyik rögzítőpontot, ami jó megoldás lehet. Ha azonban szigetelve van az épület, akkor legalább 30 cm hosszú kampót csavarozzunk a falba! Minden esetben győződjünk meg arról, hogy a rögzítés stabil!

Érdemes spanifereket használni a feszítéshez, és amikor minden a helyére került, akkor kicserélni ezeket a fém kötőelemekre. Így elkerülhetjük, hogy túl feszes vagy túl laza legyen a kész árnyékoló.

Kiegészítők a rögzítéshez

A Napvitorla webshop kínálatában megtalálható termékekhez feszítőzsinórt is adnak, amelyeket a sarkokban található INOX felfogó gyűrűkbe kell befűzni. Külön megvásárolható a szakszerű felhelyezéshez egy csomag, amely a következőket tartalmazza:
  • 2 db rozsdamentes acél kampós huzalfeszítő (M6)
  • 2 db rozsdamentes acél karabiner
  • 4 db rozsdamentes acél talpas rögzítőszem
  • 16 db csavar
  • 16 db tipli (műanyag dübel)
Egy rövid tájékoztatófüzetet is csatolnak a tulajdonosok a napvitorlák mellé, amelyben részletes leírás olvasható a rögzítés helyes módjáról.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

https-www.mphshop.hu - 2024 június - Cikk1

Összhangban a hatékony működésért

A hidraulikus rendszerek hatékony működéséhez tökéletes harmónia és összhang szükséges. Akárcsak egy zenekar esetében, hiába játszik szinte mindenki tökéletesen a hangszerén, elég egyetlen hamisan zenélő tag, és az összhatás máris elmarad a kívánttól.

httpsrsablak.hu - 2024 június - Cikk4

A megfelelő konyhaablak kiválasztása

Az amerikai filmekben gyakran találkozhatunk hatalmas nyílászárókkal, amelyek annyi fényt engednek be, hogy az egész helyiségben tökéletes lesz a megvilágítás.

https-__innovatox.hu_ - 2024 június - Cikk2

Biocid engedélyeztetés szakszerűen, 7 lépésben

Mivel egy komplex folyamatról van szó, rengeteg a hibázási lehetőség, éppen ezért érdemes alaposan felkészülni, beleértve a jogszabályi háttér megismerését, a rendelet értelmezését, illetve azt a 7 lépést, amellyel végigvihető az engedélyeztetés.