Sokan rossz szájízzel gondolnak vissza a középiskolai matematikaórákra, ahol sok felesleges adattal, képlettel terheltek bennünket. Már akkor felmerül többekben a kérdés: mikor fogom én ezt hasznosítani? Nos, ha még ennyi év után is emlékszel arra, hogy mi az a szögfelező, akkor nagyobb eséllyel tudod jól rögzíteni az újonnan vásárolt napvitorlát! Mutatjuk, hogyan csináld!

A napvitorla rögzítése

Manapság egyre nagyobb divat a napvitorla, sokan használják kerti árnyékolóként, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A napellenzővel szemben a napvitorla rögzítése egyszerű, nem kell hozzá különösebb szakértelem, elég, ha követjük az utasításokat és a Napvitorla webshop kiegészítőit használjuk.

A webshop munkatársai jól értenek a vásznak rögzítéséhez, így szakszerű tanácsokkal tudnak ellátni. Már több mint 3 éve foglalkoznak vízálló és vízáteresztő napvitorlák árusításával, többféle típus közül lehet választani a kínálatukból.

A vitorlák rögzítése – legyenek bár háromszög, négyzet vagy téglalap alakúak – ugyanazon az elven zajlik, így ha egyet feltettünk a megfelelő helyre, rögtön mellé is tehetjük a következőt.

Nagy divat ugyanis, hogy nem egy nagy, széles vásznat feszítenek ki az emberek a kert vagy a terasz fölé, hanem több, kisebb, eltérő színű napvitorlával teszik esztétikusabbá a területet. Nézzük, milyen mesteri fogásokat kell alkalmazni ahhoz, hogy a vitorlák kellően feszesek legyenek, és hogy a feltámadó szélben is szépen lobogjanak!

Keresd a szögfelezőt!

Az első teendőnk eldönteni, hogy hová kerül a napvitorla. Az adott terület méreténél legalább 0,5 méterrel kisebb vásznat kell választanunk, hiszen a rögzítésre is gondolnunk kell. Fontos, hogy a rögzítőelemet, amire felkerül a vitorla, a szögfelezők meghosszabbításával jelöljük ki.

A kötőelemekkel is számoljunk, kisebb vitorlák kézi feszítése esetén 13 cm-t, nagyobb vitorlák feszítéséhez minimum 35 cm-t. Ha megvan a vászon, akkor kezdjünk csak neki a tartók elhelyezéséhez.

Sokan a ház falán helyezik el az egyik rögzítőpontot, ami jó megoldás lehet. Ha azonban szigetelve van az épület, akkor legalább 30 cm hosszú kampót csavarozzunk a falba! Minden esetben győződjünk meg arról, hogy a rögzítés stabil!

Érdemes spanifereket használni a feszítéshez, és amikor minden a helyére került, akkor kicserélni ezeket a fém kötőelemekre. Így elkerülhetjük, hogy túl feszes vagy túl laza legyen a kész árnyékoló.

Kiegészítők a rögzítéshez

A Napvitorla webshop kínálatában megtalálható termékekhez feszítőzsinórt is adnak, amelyeket a sarkokban található INOX felfogó gyűrűkbe kell befűzni. Külön megvásárolható a szakszerű felhelyezéshez egy csomag, amely a következőket tartalmazza:
  • 2 db rozsdamentes acél kampós huzalfeszítő (M6)
  • 2 db rozsdamentes acél karabiner
  • 4 db rozsdamentes acél talpas rögzítőszem
  • 16 db csavar
  • 16 db tipli (műanyag dübel)
Egy rövid tájékoztatófüzetet is csatolnak a tulajdonosok a napvitorlák mellé, amelyben részletes leírás olvasható a rögzítés helyes módjáról.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-_pcarena.hu_ - 2023 szeptember - Cikk12

Tippek nyomtató választásához

Egy nyomtató választásához bárkinek elkelhet a segítség, főleg, ha nincs is képben a típusokkal, a technológiával, és azt sem tudja, hol kellene belekezdenie.

cebdon.com - 2023 szeptember - LinkMarketing - 1

Barát vagy ellenség?

A sajtóban és a köznyelvben hosszú ideje folyik a vita a kender egészségügyi felhasználásáról.

https-egerallas.hu - 2023 szeptember - Cikk1

Fontos szempontok az álláskereséshez

Abban az esetben, ha szeretnénk már az első héten elkerülni a nehézségeket az új munkahelyünkön, akkor tanácsos már az álláskeresést is egy bizonyos szempontrendszer alapján véghez vinni.

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.