Natasha Gunthernek gyakran volt arcüreggyulladása, de háziorvosa nem küldte el további kivizsgálásra. Végül el kellett távolítani a fél koponyáját.

Natasha Gunther TikTok-csatornáján dokumentálja gyógyulását, és próbálja minél több ember figyelmét felhívni arra, hogy ha valakinek rendszeresen arcüreggyulladása van, ne elégedjen meg az antibiotikumos kezeléssel, írjaBors.

Tavaly ötször-hatszor jött elő nála az arcüreggyulladást, amire háziorvosa minden egyes alkalommal egy egyszerű antibiotikum-kúrát javasolt. Mivel állapota romlott, hányt és migrének gyötörték, engedett szülei unszolásának, hogy menjen be a kórházba, és csináltasson egy CT-t. Még aznap életmentő műtétre volt szüksége, és az orvosok elárulták, ha pár nappal később megy be, már nem élne.

Kiderült, hogy olyan erős gyulladás alakult ki a koponyájában, amitől az agya majdnem egy centivel eltolódott. Körülbelül 12-14 centit kellett kivágni a koponyájából, az eltávlított részeket lefagyasztották, és egy későbbi műtét alkalmával vissza fogják helyezni. Ha ez valamiért nem lenne megvalósítható, 3D nyomtatással készítenek neki műkoponyacsontot.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet