Érzelmes búcsú: a gorilla annak a vadőrnek a karjai közt halt meg, aki kölyökkorában megmentette

Szívszorító pillanat volt, amikor egy gorilla – aki egy 2019-es selfie-nek köszönhetően vált internetes szenzációvá – meghalt a vadőr karja közt, aki annak idején megmentette őt.

Két éve szerzett hírnevet Ndakasi, a gorilla

Ndakasi egy árván maradt gorillakölyök volt, akit a 49 éves Andre Bauma mentett meg és vitt el a kongói Virunga Nemzeti Parkba még 2007-ben, írta meg a BBC.

A majom ettől kezdve Andrét a pótmamájának tekintette, és a köztük kialakult kötelék az utolsó közös képükön is jól látható. A képen Ndakasi élete utolsó perceiben annak a férfinak a karjaiban fekszik, aki éveken át gondoskodott róla.

Ndakasi először egy selfie révén szerzett hírnevet világszerte, 2019-ben. A képen Ndakasi és egy másik megmentett gorilla, Ndeze, két lábon állnak, akárcsak az emberek, Andre társaságában.

A képet több ezerszer megosztották a Facebookon az első feltöltés után, a következő szöveggel: „Egy újabb nap az irodában.”
Ndakasi 14 éves korában halt meg a múlt héten, miután egy ideje gyengélkedett.

A Virunga Nemzeti Park életüket kockáztatják, hogy megvédjék az emberszabásúakat

A Virunga Nemzeti Park egy közleményben azt írta: „Ndakasi utolsó lélegzetét gondozója és életre szóló barátja, Andre Bauma, szerető karjai közt vette.”
Andre annak idején halott édesanyja mellett találta meg az alig pár hetes kölyköt, a felnőtt gorillát főbe lőtték.
A kölyök alig volt több 2 kilónál és mindössze 45 centis volt. A parkban végül egészséges, 56 kilós felnőtté cseperedett.

Amikor meglát engem, a hátamra mászik, ahogy az anyjával tenné

– mesélte Andre a kettejük közt kialakult kötelékről.

Mint ismert, a Virunga Nemzeti Park vadőrei életük kockáztatásával védik az emberszabásúakat. Több mint 200 vadőr halt meg a parkban az elmúlt két évtizedben, miközben a veszélyeztetett állatokat próbálták védeni a háború sújtotta országban.

Nemrég megírtuk egyébként, Leonardo DiCaprio, aki az elmúlt években jelentékenyen szerepet vállal a bolygónk megmentésében, játékfilmet készít a veszélyeztetett gorillákról.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk