Több alkalommal is látható március 1-jétől a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Tóték című előadása a Nemzeti Színházban.

Eredetileg csak egy bemutató lett volna

Mint a budapesti teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében írják, “a Nemzeti Színház társulata a szomszédunkban kialakult, drámai helyzetre való tekintettel a következő időszakban többször is műsorra tűzi a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Magyarországon tartózkodó társulatának vendégjátékát, Örkény István műve alapján színre állított Tóték című előadást”.

A nézők jelenlétükkel a beregszászi társulatot támogatják

– írják a közleményben.

Mint a színház honlapján olvasható, a Gyulai Várszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház közös produkcióját 2014. október 6-án mutatták be, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója rendezésében.

A Nemzeti Színházban nyolcszor is megtartják a Tóték előadást

A teátrum közlése szerint az eredetileg tervezett március elsejei előadás mellett 2-án, 3-án, 5-én, 6-án, 11-én, 13-án és 18-án játsszák a Nemzeti Színházban a darabot, amelyről további információ ezen a linken érhető el.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház – Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház február 26-án és március 10-én a Csehov műveiből készült Egyfelvonásos komédiák című előadását, szintén Vidnyánszky Attila rendezését játssza a budapesti teátrumban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet